Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Εθνικό Αστεροσκοπείο: 36.000 καμένα στρέμματα στην Κορινθία – Συγκλονιστικές εικόνες από δορυφόρο

Εθνικό Αστεροσκοπείο: 36.000 καμένα στρέμματα στην Κορινθία – Συγκλονιστικές εικόνες από δορυφόρο

Απίστευτη καταστροφή αφήνει πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε
την Κορινθία. Χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών αποτεφρώθηκαν και το μέγεθος της καταστροφής έχει ήδη αποτυπωθεί.
Δείτε τις απίστευτες εικόνες από το σύστημα Κοπέρνικος και χάρτη από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την μεγάλη πυρκαγιά που καίει την Κορινθία από τις 22 Ιουλίου. Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου η καμένη έκταση στις Κεχριές μετά το πέρασμα του Suomi-NPP, στις 15:30 ώρα Ελλάδος, υπολογίζεται στα 3600 εκτάρια (36.000 στρέμματα). Η λεπτομερής χαρτογράφηση της καμένης έκτασης θα δοθεί σε μεγαλύτερη ανάλυση αύριο, μετά το πέρασμα του Sentinel-2.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν σήμερα πέντε κοινότητες του Δήμου Κορινθίων, λόγω της δασικής πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι (6) μήνες.

Την Πέμπτη ζητήθηκε και η ενεργοποίηση του συστήματος Κοπέρνικος (Copernicus/Emergency Management Service – Mapping) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές Κορίνθου.

Δείτε τις πρώτες απίστευτες εικόνες 

https://twitter.com/CopernicusEU/status/1286257843872694278?s=20

Δείτε την ανάρτηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις