Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Έτσι στήνουν τα επεισόδια οι Τούρκοι ένστολοι στα σύνορα (pics, video)

Έτσι στήνουν τα επεισόδια οι Τούρκοι ένστολοι στα σύνορα (pics, video)

Νέα επεισόδια ξέσπασαν σήμερα (07.03.2020) το πρωί στα σύνορα του Έβρου. “Βροχή” τα δακρυγόνα από την τουρκική πλευρά. Φωτογραφίες και βίντεο ντοκουμέντα.

Το σχέδιο των τουρκικών αρχών για τα συνεχή επεισόδια στα σύνορα του Έβρου φαίνεται πως λειτουργεί… ρολόι. Σε φωτογραφίες και βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το “φως” της δημοσιότητας, οι Τούρκοι ένστολοι προετοιμάζονται, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, γεγονός που καταδεικνύει ότι γνωρίζουν τι πρόκειται να ακολουθήσει.     

Στη συνέχεια, Τούρκοι αστυνομικοί με κατάλληλο εξοπλισμό εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά, ενώ βρίσκονται ανάμεσα στους μετανάστες που κινούνται κοντά στον φράχτη.

Από νωρίς το πρωί, άρχισαν νέα επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές, με συνεχείς ρίψεις χημικών από την τουρκική πλευρά κατά των ελληνικών δυνάμεων. 

 
Περίπου 100 μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο ύψος του φυλάκιου στο Παζάρ Κουλέ, πετούν συνεχώς δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις περιφρούρησης.
 
 Φωτογραφία Reuters

 Φωτογραφία Reuters
Υπενθυμίζουμε ότι επεισόδια σημειώθηκαν και χθες. Από τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής (06.03.2020), ήταν συνεχείς οι ρίψεις χημικών, ενώ νωρίς το βράδυ υπήρχαν και πολλές εστίες φωτιάς.

Στο παρακάτω βίντεο από το e-evros tv ακούγονται ριπές (!), σειρήνες, ενώ φαίνονται οχήματα της ελληνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έτοιμα να επέμβουν για να κατασβέσουν τις διακρινόμενες εστίες φωτιάς.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις