Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Έτσι θα ανοίξει η αγορά: Ψώνια με φυσική παρουσία κοντά στο σπίτι και με χρονικό περιορισμό

Έτσι θα ανοίξει η αγορά: Ψώνια με φυσική παρουσία κοντά στο σπίτι και με χρονικό περιορισμό

Η αγορά θα ανοίξει πιθανότατα στις 22 Μαρτίου αφού η οικονομία δεν αντέχει άλλο. Πως θα περιοριστεί η κινητικότητα και πως θα πηγαίνουμε για τα ψώνια μας.

Η 22α Μαρτίου είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για την λήξη του lockdown όπως έγραψε και το newsit.gr. Σύμφωνα με το MEGA το σχέδιο για τα ψώνια δεν προβλέπει click away και click inside αλλά φυσική παρουσία του καταναλωτή.

Ωστόσο για να επισκεφθούμε τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στο 13032.

Με αυτό το μήνυμα θα μπορούμε να βρισκόμαστε στην αγορά για 3 ώρες. Σε περίπτωση που προσπαθήσουμε να ξαναστείλουμε εντός της ημέρας μήνυμα στο 13032 τότε θα λαμβάνουμε το μήνυμα «Η μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα δεν είναι εφικτή», ενώ θα επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το Mega, ψώνια θα μπορούμε να κάνουμε εντός του δήμου μας ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας.

Θα υπάρχουν όμως οι εξαιρέσεις για παράδειγμα σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα που να καλύπτει κάποια ανάγκη στην ακτίνα 2 χιλιομέτρων ή μέσα στο δήμο, οπότε και θα υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός αυτού.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις