Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έτσι θα επιλεγούν οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο

Έτσι θα επιλεγούν οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων της δημόσιας διοίκησης.

Σε εγκύκλιο που υπογράφει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ζητείται από τα αρμόδια Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων των υπουργείων να εκκινήσουν άμεσα την εξέταση του παραδεκτού των αιτήσεων και τη μοριοδότηση των υποψηφίων, έτσι ώστε να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων διευθύνσεων το αργότερο έως το τέλος Οκτωβρίου 2018.

Μετά την επιλογή και τοποθέτηση διευθυντών, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού θα πρέπει να προβούν στη συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων για την διαδικασία επιλογής των τμηματαρχών. Η εγκύκλιος αναφέρεται σε τροποποιήσεις του Υπαλληλικού Κώδικα (άρθρα 84 και 85) που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής και στα κριτήρια μοριοδότησης των υποψηφίων για την πλήρωση θέσεων προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης, Τμήματος ή ενδιάμεσων και αντίστοιχων προς αυτά επιπέδων.

Σημειώνεται, ειδικότερα, ότι με νεότερες ρυθμίσεις, λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία σε θέσεις προϊσταμένων, όχι μόνο σε υπουργεία, γενικές και ειδικές γραμματείες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΝΠΔΔ, Ανεξάρτητες Αρχές και ΟΤΑ Α` και Β` βαθμού (και Ν.Π.Δ.Δ. αυτών), αλλά και σε αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση, όπως εκάστοτε οριοθετείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις