Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Έτσι θα γίνονται οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Έτσι θα γίνονται οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ: Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τι θα γίνει για τις ώρες αιχμής.

“Θα είμαστε σε συνεργασία με τις διοικήσεις και με τους εργαζόμενους για την πλήρη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς”, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης. “Εργαζόμαστε νυχθημερόν δεν θα κάνουμε κάτι ερήμην των εργαζομένων. Θα είναι δύσκολη και σταδιακή η μετάβαση στην κανονικότητα” είπε και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

Δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, αλλά όταν αυτή παρθεί, δεν θα τίθεται θέμα καραντίνας στη μετακίνηση σε άλλη περιφερειακή ενότητα, ενώ όσον αφορά στις αερομεταφορές η άρση των περιορισμών τόσο χρονικά όσο και τεχνικά θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες και θα ισχύσουν κοινοί κανόνες μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε, δήλωσε στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός πως, για όποια απόφαση ληφθεί «πρωταρχικός στόχος είναι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας».

Αναφορικά με το σχέδιο για τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όταν χαλαρώσουν τα μέτρα, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο, ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε ότι: Στις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η άρση της άδειας ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με στόχο να πυκνώσουν τα δρομολόγια.

Για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση, που προβλέπεται, στις ώρες που οι πολίτες προσέρχονται και επιστρέφουν από την εργασία τους υπάρχει πρόβλεψη όχι μόνο να πυκνώσουν τα δρομολόγια αλλά και για «σπάσιμο της ώρας προσέλευσης στην εργασία». «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αυξημένη ζήτηση μεταξύ 6.30 με 8.30 το πρωϊ και 2.30 με 5.30 το απόγευμα. Θα πυκνώσουμε τα δρομολόγια», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος απηύθυνε για μια ακόμη φορά έκκληση «να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις».

Για το κατά πόσο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο υφυπουργός Μεταφορών είπε πως «είναι από μέτρα που εξετάζουμε ως υπουργείο. Το αν θα ληφθεί το μέτρο, θα είναι καθ’ υπόδειξη των ειδικών και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις