Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Eurovision 2016 – Νικητής: Της… Ουκρανίας στο Twitter!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το “1944” της Ουκρανίας παίρνει την πρώτη θέση στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision και το Twitter παίρνει “φωτιά”! Στο επίκεντρο τα πολιτικά μηνύματα με “άρωμα” Κριμαίας και η άτυπη διπλωματική νίκη επί της Ρωσίας.

Η εκπρόσωπος της Ουκρανίας, Jamala, επικράτησε του απόλυτου φαβορί για τον 61ο διαγωνισμό της Eurovision, Sergey Lazarev από τη Ρωσία και οι ψίθυροι που ήδη υπήρχαν για πολιτικές προεκτάσεις στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, έγιναν… φωνές.

Το τραγούδι της Ουκρανίας είχε προκαλέσει εξαρχής αντιδράσεις, λόγω των μηνυμάτων του για την προσάρτηση της Κριμαίας και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για την πιο… πολιτική Eurovision όλων των εποχών.

Η τραγουδίστρια Jamala κατάφερε να κερδίσει τον υποψήφιο που εκπροσωπούσε την Ρωσία, Sergey Lazarev, ο οποίος εμφανίζονταν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση.

Το τραγούδι της, με τίτλο “1944” ήταν αφιερωμένο στην προγιαγιά της και αναφέρεται στην απέλαση των Τατάρων της Κριμαίας, το 1940, από την Σοβιετική Ένωση του Ιωσήφ Στάλιν, κάτι που πυροδότησε την επαναφορά των -κάκιστων- σχέσεων των δύο χωρών στην επιφάνεια…

Στο Twitter, εκτός από τα συνηθισμένα χιουμοριστικά σχόλια, υπάρχουν και άκρως πολιτικά, με τη φετινή Eurovision να μετατρέπεται σε πολιτικό θέμα. Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε