Site icon NewsIT

Eurovision 2018 τελικός: Έτοιμη για την πρωτιά σήμερα η Ελένη Φουρέιρα!

12.05.2018 | 12:00
Eurovision 2018

Σήμερα, 12 Μαΐου διεξάγεται ο πολυαναμενόμενος τελικός της Eurovision 2018. Η Ελένη Φουρέιρα με την Κύπρο και το Fuego είναι έτοιμη να βάλει... φωτιά στο στάδιο!

Ένας διαγωνισμός τραγουδιού αλλά πάνω από όλα μια μεγάλη γιορτή της μουσικής, του χορού που στόχο έχει την ψυχαγωγία. Σήμερα, διεξάγεται ο τελικός της Eurovision 2018 και όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία την εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα με την Κύπρο και το Fuego.

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον μεγάλο τελικό της φετινής Eurovision

Στον τελικό της Eurovision 2018 θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες. Οι χώρες δηλαδή που κέρδισαν από τον Α’ Ημιτελικό: Αυστρία, Εσθονία, Κύπρος, Λιθουανία, Ισραήλ, Τσεχία, Βουλγαρία, Αλβανία, Φινλανδία και Ιρλανδία. Οι χώρες που κέρδισαν από τον Β’ Ημιτελικό: Σερβία, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σουηδία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Σλοβενία και Ολλανδία. Οι λεγόμενες, “Big 5”: Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία. Και τέλος, η διοργανώτρια: Πορτογαλία.

Ο μεγάλος τελικός παρουσιάζεται από τις Καταρίνα Φουρτάντο, Ντανιέλα Ρουά, Φιλομένα Καουτέλα και Σίλβια Αλμπέρτο. Η Altice Arena όπου γίνονται τα σόου, κατασκευάστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 1998 (Expo ’98). Έχει χωρητικότητα 20.000 θεατών, κάνοντάς την, τον μεγαλύτερο κλειστό χώρο εκδηλώσεων στην Πορτογαλία και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

Η μετάδοση του τελικού της Eurovision, όπως έγινε και στον πρώτο ημιτελικό, γίνονται από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤHD. Ο τελικός θα μεταδοθεί και ραδιοφωνικά από το «Δεύτερο Πρόγραμμα» και τη «Φωνή της Ελλάδας». Ακόμη, μπορεί να τον δείτε διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr. Στο σχολιασμό και την παρουσίαση είναι ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη. Τη μεγάλη βραδιά του τελικού, η Ολύνα Ξενοπούλου, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το «Δεύτερο Πρόγραμμα» και τη «Φωνή της Ελλάδας», θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

H Ελένη Φουρέιρα με το Fuego θα βάλει απόψε… φωτιά στο στάδιο!

Η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα είναι αρκετά τυχερή αφού και οι θέσεις εμφάνισής της τόσο στον πρώτο ημιτελικό όσο και στον τελικό ήταν αρκετά ευνοϊκές. Το χορευτικό τραγούδι, οι σέξι κινήσεις της Ελένης Φουρέιρα και η λάμψη που την διακατέχει σε ό,τι και αν κάνει έκαναν το τραγούδι φαβορί. Συγκεκριμένα, το Fuego στον ημιτελικό ήταν τελευταίο, ενώ στον τελικό προτελευταίο, στην 25η θέση.

Αυτή τη στιγμή μάλιστα στα στοιχήματα, η Κύπρος παραμένει πρώτη και με διαφορά από το επίσης φαβορί, Ισραήλ. Το τραγούδι «Fuego» (φωτιά στα Ισπανικά), σε σύνθεση του Άλεξ Παπακωνσταντίνου είναι όνομα και πράγμα χάρη στην εκθαμβωτική αλά Beyonce παρουσία της Ελένης Φουρέιρα!

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη ψηφοφορία

Στον τελικό της Eurovision 2018, οι Έλληνες φίλοι του διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν καλώντας από σταθερό στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Α΄ ημιτελικού και του τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας.

Η χρέωση για κλήση από σταθερά τηλέφωνα είναι 0,65 ευρώ με ΦΠΑ. Η κλήση ή το SMS από κινητά κοστίζει 0,62 ευρώ με ΦΠΑ. Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού. InternetQ Γραμμή βοήθειας: 211 1021486

Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2018

01. Ουκρανία
02. Ισπανία
03. Σλοβενία
04. Λιθουανία
05. Αυστρία
06. Εσθονία
07. Νορβηγία
08. Πορτογαλία

09. Ηνωμένο Βασίλειο
10. Σερβία
11. Γερμανία
12. Αλβανία
13. Γαλλία
14. Τσεχία
15. Δανία
16. Αυστραλία

17. Φινλανδία
18. Βουλγαρία
19. Μολδαβία
20. Σουηδία
21. Ουγγαρία
22. Ισραήλ
23. Ολανδία
24. Ιρλανδία
25. Κύπρος
26. Ιταλία

Πηγή βίντεο: Eurovision Song Contest

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version