Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έβρος: 1.000 άτομα προσπάθησαν να μπουν μαζικά τη νύχτα από το Δέλτα! 45 συλλήψεις

Spiegel

Νέα στοιχεία για τις απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα από τον Έβρο δόθηκαν, το πρωί της Τρίτης (03.03.2020) στη δημοσιότητα και ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ήδη στην περιοχή, όπου αργότερα θα συναντηθεί με την ηγεσία της Ε.Ε.

Από τις 06:00 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας έως τις 06:00 σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν επιτράπηκε να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο, συνολικά, 5.183 άνθρωποι.

Οι ελληνικές αρχές προχώρησαν, μέσα σε αυτό το 24ωρο, σε 45 συλλήψεις, με τους συλληφθέντες να προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μαρόκο και το Μπαγκλαντές.

Μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, περίπου 1.000 άτομα επιχείρησαν μαζικά να μπουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος στο Δέλτα του Έβρου. Τους σταμάτησαν οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να υποχωρήσουν προς το εσωτερικό της Τουρκίας.

Στρατός και αστυνομία συνεχίζουν να επιτηρούν σε αυξημένη ετοιμότητα όλα τα σημεία κατά μήκος των χερσαίων συνόρων και του Έβρου ποταμού, με ιδιαίτερη έμφαση στο νότιο τμήμα που δέχεται αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη πίεση.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) στις φυλακές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις