Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Έβρος: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα

Έβρος: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα
Φωτογραφία Reuters

Ενισχύονται οι δυνάμεις της αστυνομίας στον Έβρο με 400 αστυνομικούς από όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, από την Αθήνα στέλνονται επιπλέον διμοιρίες των ΜΑΤ, ανάμεσα τους και διμοιρίες που το προηγούμενο διάστημα ήταν σε Χίο και Μυτιλήνη. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξέφρασαν στο newsit.gr την εκτίμηση ότι ο όγκος των μεταναστών στη “νεκρή ζώνη” θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, λόγω της τουρκικής προπαγάνδας ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά. Για το λόγο αυτό στέλνονται οι ενισχύσεις, ώστε να είναι πιο συχνές οι περιπολίες κατά μήκος των συνόρων και να λειτουργούν αποτρεπτικά.

Click4more: Το σχέδιο με την μπλε μπογιά που ρίχνουν οι Έλληνες αστυνομικοί στα σύνορα (Φωτό)

Να σημειωθεί ότι από τις 06.00 της Κυριακής ως τις 06.00 π.μ. της Καθαράς Δευτέρας 9.877 αποτροπές εισόδου από τις ελληνικές αρχές, ενώ συνελήφθησαν 68 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Κατα μήκος των συνόρων του Έβρου έγιναν σποραδικές απόπειρες εισόδου στον ελληνικό έδαφος είτε μέσω φθορών στο φράκτη, είτε μέσω διέλευσης του ποταμού. 
Πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και καπνογόνων από την άλλη πλευρά, κάτι που συνεχίζεται και σήμερα στην περιοχή τον Καστανέων και γύρω από αυτή, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις