Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Έβρος: Συναγερμός για το χάπι των τζιχαντιστών – Οι συλλήψεις που δείχνουν οργανωμένο σχέδιο

Έβρος: Συναγερμός για το χάπι των τζιχαντιστών – Οι συλλήψεις που δείχνουν οργανωμένο σχέδιο
Φωτογραφία αρχείου

Τρέχει το πρόγραμμα θωράκισης του Έβρου, καθώς φαίνεται πως μαζί “τρέχουν” και τα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πολυεπίπεδη πολιορκία των ελληνικών συνόρων, ακόμα και με μετανάστες.

Ήδη έχουν ενισχυθεί τα ελληνικά αποσπάσματα με 400 νέους συνοριοφύλακες, ανάμεσα τους και Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης, ενώ ξεκινούν άμεσα και οι εργασίες για την επέκταση του φράχτη με ειδικές προδιαγραφές, ώστε να είναι απροσπέλαστος.

Παράλληλα, στην περιοχή περιπολούν και θωρακισμένα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ έχουν μεταφερθεί στην περιοχή και drone με δυνατότητες επίγειας παρακολούθησης, μέσω υψηλών τεχνολογικών συστημάτων.

Click4more Έβρος: Οχυρώνεται με drones, θερμικές κάμερες, θωρακισμένα τζιπ και 1.700 φρουρούς (video)

Οι ταχύτητες που επιδεικνύουν οι αρχές της χώρας, όσον αφορά στην θωράκιση των χερσαίων συνόρων, έχει να κάνει και με πληροφορίες που έχουν φτάσει στην ΕΥΠ, για μια νέα απόπειρα πολιορκίας των ελληνικών συνόρων στον Έβρο από εργαλιοποιημένους δυστυχισμένους μετανάστες και πρόσφυγες από το καθεστώς Ερντογάν.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη δραστηριότητα από την πλευρά των τούρκικων συνόρων, με μετανάστες που καταφέρνουν να σπάσουν τα μέτρα ασφαλείας και να περάσουν στην Ελλάδα.

Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό απ’ όλα είναι το γεγονός πως πολλοί από τους μετανάστες που έχουν συλληφθεί το τελευταίο διάστημα, είχαν στην κατοχή τους ποσότητες ναρκωτικών και μάλιστα του χαπιού “Kaptagon” το επονομαζόμενο και χάπι των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως λέει στο newsit.gr αστυνομικός που είναι γνώστης του θέματος, μια εξήγηση για αυτή την περίεργη μεταφορά του συγκεκριμένου ναρκωτικού, είναι πως οι μετανάστες θέλουν να συλληφθούν στην Ελλάδα προκειμένου να μην απελαθούν. “…Αυτό θα ήταν μια λογική εξήγηση, εάν είχαν μαζί τους 50 – 100 χάπια και όχι 1.000 ή 2.000 που έχουν βρεθεί κατά καιρούς σε μετανάστες και μάλιστα συχνά στην κατοχή τους. Αυτό δείχνει ένα οργανωμένο δίκτυο διακίνησης του ναρκωτικού και όχι τυχαίες περιπτώσεις”, λέει με νόημα ο έμπειρος αστυνομικός.

Όσον αφορά στα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα για την οχύρωση των χερσαίων συνόρων, ο απροσπέλαστος φράχτης αναμένεται να είναι έτοιμος, πριν το τέλος του έτους και θεωρείται πως θα ενισχύσει στο κατακόρυφο την αποτρεπτική ισχύ της χώρας, σε συνδυασμό με τα φυλάκια επιτήρησης των συνόρων, τα οποία ήδη έχουν ενισχυθεί με θερμικές κάμερες υψηλής τεχνολογίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις