Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Έχασαν τη μάχη στο ΣτΕ οι παλαιοί μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Έχασαν τη μάχη στο ΣτΕ οι παλαιοί μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
photo intime

Επτά χρόνια χρειάστηκε προκειμένου να κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή που είχαν καταθέσει περίπου 2.800 παλαιοί μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος το 2012.

Οι παλαιοί μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στρεφόντουσαν ουσιαστικά κατά της μεταβίβασής του στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος.

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 1248/2019 απόφασή του απέρριψε την αίτηση ακύρωσης των μετόχων.Οι 2.800 μέτοχοι ζητούσαν να ακυρωθεί η υπ΄αριθμ. 2124/Β9 απόφαση του υπουργού Οικονομικών, όπως και η απόφαση της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τον καθορισμό της διαφοράς της αξίας μεταξύ παθητικών και ενεργητικών στοιχείων τα οποία μεταβιβάσθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος στο νέο Τ.Τ. Ελλάδος.

Επίσης, ζητούσαν να ακυρωθεί το από 4.12.2012 έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος με το οποίοι εκδηλώθηκε η άρνησή της να τους χορηγήσει στοιχεία όπως και τα έγγραφα: 1) περί βιωσιμότητας του Τ.Τ., 2) για τη σύσταση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος (Νέο Τ.Τ. Ελλάδος), 3) για το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου που ανερχόταν στα 500.000.000 ευρώ, 4) για την μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Τ.Τ. και 5) τον ορισμό των μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.


Βέβαια, οι 2.800 μέτοχοι έχουν δικαίωμα να προσφύγουν και πάλι στο ΣτΕ διεκδικώντας αποζημίωση, περίπου 5.000 ευρώ ο καθένας, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης της απόφασης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις