Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Εχουμε γίνει ανέκδοτο!

Στις Βρυξέλλες από το επίπεδο των επιτροπών και των υπουργών μέχρι το επίπεδο των απλών τεχνοκρατών κυκλοφορεί εδώ και καιρό μια…

…χαρακτηριστική έκφραση: «Greeks Statistics». Δηλαδή χαρακτηρίζει οτιδήποτε αναξιόπιστο στοιχείο. Και με αυτή την έκφραση η ευρωπαίοι εταίροι καταλαβαίνουν ακριβώς τι είναι…Ελλάδα.

 



Η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει μάχη για να εφαρμόσει τις προεκλογικές τις υποσχέσεις για τόνωση της ανάπτυξης.
Τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου για το πρόγραμμα τόνωσης της ανάπτυξης μέσα στο 2010 φρέναρε απότομα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια ήταν ξεκάθαρος. «Αν εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα τότε θα υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός της Ελλάδας…»

 

Για άλλη μια φορά σε λιγότερο από 24 ώρες ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε στο «εκτελεστικό απόσπασμα» των ευρωπαίων εταίρων μας.

 

Οι αποκαλύψεις για την αναξιοπιστία των στοιχείων που έδινε χρόνια τώρα η χώρα μας σε στατιστικά προκάλεσαν την οργή των υπόλοιπων ευρωπαίων που για άλλη μια φορά αισθάνονται εξαπατημένοι από την Ελλάδα.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του κ.Παπακωνσταντίνου για πρώτη φορά πλήθος ξένων δημοσιογράφων εμφανίστηκαν και «βομβάρδισαν» τον υπουργό με ερωτήσεις για το έλλειμμα.

 

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία είναι στο στόχαστρο όχι μόνο της Ε.Ε αλλά και απλού πολίτη που φαίνεται να μην πιστεύει πλέον τι παρουσιάζει.

 

Στα άμεσα μέτρα της κυβέρνησης είναι το ξήλωμα της ΕΣΥΕ και η ψήφιση νόμου που θα την ανεξαρτητοποιεί από την κυβέρνηση.

 

 Μ.Ιωάννου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε