Δευτέρα, 22 Απρ.
18oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Μεγαλύτερη ποινή στην Ελλάδα απ’ ότι στο Βέλγιο αν βρεθεί κάτι εις βάρος της

Εύα Καϊλή: Μεγαλύτερη ποινή στην Ελλάδα απ’ ότι στο Βέλγιο αν βρεθεί κάτι εις βάρος της

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Βέλγιο για το Qatar Gate και την ανάμειξη που έχει η Εύα Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή αναμένεται να βρεθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου ενώπιον των βελγικών αρχών, οι οποίες θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή της ή όχι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ άν η κ. Καϊλή βρεθεί ένοχη και στην Ελλάδα, η ποινή που θα προκύψει από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας θα είναι πιο σοβαρή από αυτή του Βελγίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου «στο Βέλγιο η κ. Καϊλή ελέγχεται για ξέπλυμα και για δωροδοκίες. Είδαμε ότι ο σύντροφός της συνεργάζεται με τις Αρχές και δίνει πληροφορίες, γεγονός που θα τον ρίξει στα μαλακά. Μένει να δούμε τι θα κάνει και η κ. Καϊλή γιατί είναι σημαντικό το αν θα συνεργαστεί και εκείνη.

Οι ποινές εκεί δεν είναι πολύ μεγάλες. Είναι από 3 έως μάξιμουμ πέντε χρόνια.

Στην Ελλάδα, η κ. Καϊλή ελέγχεται από τους εισαγγελείς και την αρχή για το ξέπλυμα χρήματος, για το αν έφερε μαύρα λεφτά από το εξωτερικό και τα επένδυσε εδώ πχ σε ακίνητα.

Η νομοθεσία εδώ είναι πιο αυστηρή. Μιλάμε για 15 χρόνια και πάνω. Αν βρεθεί κάτι μεμπτό, θα δικαστεί και εδώ. Θα δικαστεί πρώτα στο Βέλγιο και μετά θα έρθει εδώ να δικαστεί.

Εδώ όμως δεν ισχύει αυτό που ισχύει στο Βέλγιο, ότι δίνεις πληροφορίες για να πέσεις στα πιο μαλακά»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις