Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: «Οι Βέλγοι δικαστές πιστεύουν πως γνώριζε τις δοσοληψίες του Τζιόρτζι»

Εύα Καϊλή: «Οι Βέλγοι δικαστές πιστεύουν πως γνώριζε τις δοσοληψίες του Τζιόρτζι»

Νέες αποκαλύψεις για το Qatar Gate και την υπόθεση της Εύας Καϊλή έκανε ο δημοσιογράφος Τζουλιάνο Φοσκίνι, για λογαριασμό της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica».

Ο Φοσκίνι μιλώντας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA τόνισε πως δεν ήταν στο αρχικό πλάνο των Βέλγων εισαγγελέων η σύλληψη της Εύας Καϊλή, όμως όταν βρέθηκαν τα χρήματα στο σπίτι της, δεν μπορούσαν να ενεργήσουν διαφορετικά.

Παράλληλα ανέφερε πως οι Βέλγοι δικαστές δεν έχουν πειστεί πως η Εύα Καϊλή, έμπειρη ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν είχε γνώση των χρημάτων στο σπίτι της και πως ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ήταν μπλεγμένος σε έναν «τζόγο διαφθοράς», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη έκανε γνωστό πως σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες ο Τζιόρτζι συνεργάζεται πλήρως με τις βελγικές αρχές, δίνοντας ονόματα και στοιχεία ώστε να πετύχει έναν συμβιβασμό αναφορικά με την ποινή του, όμως θα χρειαστεί να δείξει ακόμη «μεγαλύτερη διάθεση».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha ο ρεπόρτερ της «Repubblica» ανέφερε και ένα σημείο της υπόθεσης που θεωρεί σημαντικό παρά το γεγονός πως είναι μια πτυχή που δεν έχει ακόμη φωτιστεί τόσο πολύ.

Συγκεκριμένα είπε πως στις 8 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν την επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο χρηματισμού ήταν όλοι μαζί σε πάρτι που διοργάνωσε ο πρέσβης του Κατάρ, κάτι που σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, δείχνει την «ασυδοσία» τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις