Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ευαγγελισμός: Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την ψευδοροφή που κατέρρευσε – Δύο τραυματίες

Ευαγγελισμός

Ατύχημα σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το μεσημέρι της Τετάρτης, 12.01.2022, όταν κατέρρευσε μια ψευδοροφή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και δύο εργαζόμενες.

Οι πρώτες εικόνες έκαναν γρήγορα τον γύρο των social media, με την ΠΟΕΔΗΝ να παίρνει δημοσίως θέση για το περιστατικό, μέσω του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννακού.

Αναλυτικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει

«Σήμερα το μεσημέρι στις 12 στον Ευαγγελισμό, στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Οργάνων, στο 2ο όροφο του παλαιού κτιρίου στην κουζίνα που είναι εντός της Μονάδας κατέρρευσε η ψευδοροφή, μεγάλου βάρους. Στην κουζίνα εκείνη την ώρα βρίσκονταν δύο τραπεζοκόμες, οι οποίες είχαν κλείσει τη πόρτα της κουζίνας να ετοιμάσουν το φαγητό των ασθενών.

Όταν άκουσαν τον θόρυβο πρόλαβε η μία και άνοιξε την πόρτα και αυτό τους έσωσε, γιατί η ψευδοροφή βρήκε εμπόδιο στην πόρτα. Καταπλακώθηκαν όμως οι τραπεζοκόμες και τραυματίσθηκαν. Η μία συνάδελφος πιο σοβαρά, νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου. Η άλλη συνάδελφος πιο ελαφριά. Περιποιήθηκαν τα τραύματά της και πήγε σπίτι της με αναρρωτική άδεια.

Πόσες φορές δεν έχουμε αναδείξει την επικινδυνότητα του κτιριακού εξοπλισμού των νοσοκομείων λόγω έλλειψης κονδυλίων; Πόσοι συνάδελφοι πρέπει να τραυματισθούν, να κινδυνέψει η ζωή τους για να γίνει συντήρηση των νοσοκομείων; Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο. Μάλλον στα μέτρα προστασίας θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και κράνος. Περαστικά στους συναδέλφους».

Δείτε τις εικόνες από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Ευαγγελισμός Ευαγγελισμός Ευαγγελισμός

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις