Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ευλογιά των πιθήκων: Φωτογραφίες από την αεροδιακομιδή του πρώτου κρούσματος από την Κεφαλονιά στο Αττικόν

Ευλογιά των πιθήκων: Φωτογραφίες από την αεροδιακομιδή του πρώτου κρούσματος από την Κεφαλονιά στο Αττικόν

Το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας πρόκειται για ένα Βρετανό τουρίστα στην Κεφαλονιά που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν.

Σύμφωνα με το kefaloniapress λίγο μετά τις 23.00 το Σάββατο βράδυ προσγειώθηκε το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για να παραλάβει το ζευγάρι των τουριστών που διαγνώσθηκε με συμπτώματα που στην ευλογιά των πιθήκων.

Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δυο ασθενείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες μεταφοράς, και απομόνωσης , EpiShuttle που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Μαζί με τους δυο Βρετανούς έγινε και διακομιδή Καρδιολογικού περιστατικού συμπολίτη μας που ήταν επείγον να διακομισθεί σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι Ρουμανικής εθνικότητας ο οποίος ζει στην Ελλάδα αλλά το τελευταίο διάστημα ζει στο Λονδίνο. Από το Λονδίνο ήρθε για διακοπές στην Κεφαλονιά μαζί με τη φίλη του.

Να σημειώσουμε ότι η φίλη του είναι ασυμπτωματική, σύμφωνα με πληροφορίες ενώ ο ασθενής έχει σταθερή κατάσταση υγείας.

«Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις