Τετάρτη, 8 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ευνοϊκή ρύθμιση για τις συλλογικές συμβάσεις με… υπογραφή Αχτσιόγλου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τροπολογία που επαναφέρει την την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης και αποκαθιστά τα όσα ίσχυαν πριν από τα μνημόνια, δηλαδή την εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας έναντι των επιχειρησιακών όταν υπάρχουν διαφορές, κατέθεσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Η εφαρμογή της θα αρχίσει μετά τις 20 Αυγούστου 2018 κι΄ αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει πετύχει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο.

Η τροπολογία που κατατέθηκε αναφέρει ότι “έως το τέλος του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας υπερισχύει σε περίπτωση Συρροής με κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και πάντως δεν επιτρέπεται να περιέχει όρους εργασίας δυσμενέστερους για τους εργαζόμενους από τους όρους εργασίας εθνικών συλλογικών συμβάσεων, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 του νόμου αυτού».

Επιπλέον αναφέρεται ότι από 21.8.2018 καθίσταται δυνατή, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η επέκταση και κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτικής για όλους τους εργαζομένους του κλάδου ή επαγγέλματος συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία δεσμεύει ήδη εργοδότες που απασχολούν το 51% των εργαζομένων του κλάδου ή επαγγέλματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε