Ελλάδα

Ευνοϊκή ρύθμιση για τις συλλογικές συμβάσεις με… υπογραφή Αχτσιόγλου

Τροπολογία που επαναφέρει την την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης και αποκαθιστά τα όσα ίσχυαν πριν από τα μνημόνια, δηλαδή την εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας έναντι των επιχειρησιακών όταν υπάρχουν διαφορές, κατέθεσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εφαρμογή της θα αρχίσει μετά τις 20 Αυγούστου 2018 κι΄ αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει πετύχει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο.

Η τροπολογία που κατατέθηκε αναφέρει ότι “έως το τέλος του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας υπερισχύει σε περίπτωση Συρροής με κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και πάντως δεν επιτρέπεται να περιέχει όρους εργασίας δυσμενέστερους για τους εργαζόμενους από τους όρους εργασίας εθνικών συλλογικών συμβάσεων, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 του νόμου αυτού».

Επιπλέον αναφέρεται ότι από 21.8.2018 καθίσταται δυνατή, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η επέκταση και κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτικής για όλους τους εργαζομένους του κλάδου ή επαγγέλματος συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία δεσμεύει ήδη εργοδότες που απασχολούν το 51% των εργαζομένων του κλάδου ή επαγγέλματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Στους 32 βαθμούς με ηλιοφάνεια, μπόρες και βοριάδες έως 8 μποφόρ
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ - Στο Ιόνιο θα πνέουν επίσης βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ
ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Η διαγραμμένη φωτογραφία του Γιώργου Μαζωνάκη στο κινητό της γιατρού και τα κρίσιμα λεπτά πριν και μετά την ανακοπή
Ο φόβος των δύο γιατρών για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, τα ευρήματα της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου και τα μοιραία λεπτά πριν και αφού κατέρρευσε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Γιώργος Μαζωνάκης
8