Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: “Όχι” σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ελλάδας για το άσυλο

πρόσφυγες

Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ να ανασταλεί για έναν μήνα η διαδικασία ασύλου για όσους μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου προκάλεσε αντιδράσεις. Έφτασε μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που όμως απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ελλάδας.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε, σύμφωνα με το dikastiko.gr, αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τρεις Σύροι, με Τούρκο δικηγόρο. Έκαναν προσφυγή και ζητούσαν την προστασία από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για το άσυλο.

Οι προσφεύγοντες ζητούσαν από το δικαστήριο να λάβει προσωρινά μέτρα κατά της Ελλάδας θεωρώντας παράνομη την απόφασή της. Παράλληλα το δικαστήριο θα εξετάσει την κύρια αίτηση των προσφευγόντων κατά προτεραιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να αναστείλει για ένα μήνα τις αιτήσεις ασύλου έχει ταχθεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η οποία σε ανακοίνωσή της, επισήμανε ότι δεν υπάρχει νομική βάση για αυτή την ενέργεια, όπως και η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Πηγή: dikastiko.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις