Δευτέρα, 13 Μαΐ
19oC Αθήνα

Εύβοια: Στάχτες και αποκαϊδια σε Δοκό και Αφράτι μετά τη μεγάλη φωτιά – Σε πλήρη ύφεση το πύρινο μέτωπο (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ από eviazoom
ΦΩΤΟ από eviazoom

Οι πυροσβέστες ερευνούν τις καταγγελίες που κάνουν λόγο για εμπρησμό

Σε πλήρη ύφεση βρίσκεται η χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε σε Δοκό και Αφράτι αφήνοντας πίσω της στάχτες και αποκαΐδια. Ωστόσο σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα, μιας και ο νομός Εύβοιας βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που συμμετείχαν από όλη την Κεντρική Ελλάδα, προσπαθούσαν να ελέγξουν τις κρίσιμες περιοχές. Η πτώση της έντασης του άνεμου έδωσε την ευκαιρία στα επίγεια και εναέρια μέσα να περιορίσουν τα μέτωπα. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ανάμεσα στα χωριά Πισσώνας και Αφράτι και τάχιστα πήρε μεγάλες διαστάσεις και έφτασε στα ΠΕΙ Δοκού όπου κατέκαψε μεγάλη δασική έκταση.

Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους η Πυροσβεστική και η Αστυνομία έδωσαν εντολή εκκένωσης σπιτιών για λόγους ασφαλείας. Στη περιοχή κατέφθασαν ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός και ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, οι οποίοι έκαναν δηλώσεις…

Οι πυροσβέστες ερευνούν την περίπτωση εμπρησμού, καθώς έχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά ξεκίνησε από πολλά διαφορετικά σημεία.

Πηγή: eviazoom

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε