Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ευχαριστώ του Ιρλανδού πρωθυπουργού για τη διάσωση συμπατριώτισσάς του στο Μάτι!

Ευχαριστώ του Ιρλανδού πρωθυπουργού για τη διάσωση συμπατριώτισσάς του στο Μάτι!
Zoe Holohan και Brian O’ Callaghan

Επιστολή με την οποία ευχαριστεί τον Έλληνα πυροσβέστη που έσωσε τη Ζόε Χόλοχαν στη φονική φωτιά στο Μάτι, έστειλε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας.

Ο Λίο Βαράντκαρ, έστειλε την παρακάτω επιστολή για τη διάσωση της συμπατριώτισσάς του στη φωτιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι Αττικής, όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Γνωρίζω ότι η οικογένεια Χόλοχαν είναι βαθιά υπόχρεη σε εσάς και στις πράξεις σας εκείνη τη νύχτα, καθώς η Ζόε δεν θα είχε σωθεί αν δεν είχε μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο.

“Είμαστε ευγνώμονες για το κουράγιο και τις προσπάθειες, τόσο τις δικές σας, όσο και όλων των πυροσβεστών που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης εκείνο το βράδυ. Οι ενέργειες σας δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Με την ηρωική σας βοήθεια προς τη Ζόε εκείνο το απόγευμα διασφαλίστηκε η μεταφορά της προς το νοσοκομείο ώστε να λάβει την κατάλληλη θεραπεία για τα τραύματα που είχε υποστεί. Από τότε η Ζόε αναρρώνει σταθερά στα χέρια τόσο της εξαιρετικής ομάδας του νοσοκομείου στην Αθήνα όπου νοσηλευόταν αλλά και προσφάτως στην Ιρλανδία”.

 

Μία κλωστή χώρισε τη χαρά απ’ την τραγωδία

Η Zoe Holohan και ο Brian O’ Callaghan πέταξαν στην Ελλάδα και ξεκίνησαν το γαμήλιο ταξίδι τους στο Μάτι, στην Αττική. Βρέθηκαν στο επίκεντρο των φονικών πυρκαγιών.

Αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι, ο Brian και η Holohan αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την περιοχή. Άρχισαν να τρέχουν μαζί. Χάθηκαν μέσα στους καπνούς, τις φλόγες και τον πανικό.

Η Zoe μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι και τα χέρια. Ωστόσο, ο Brian δεν βρέθηκε και αρχικά ήταν δηλωμένος ως αγνοούμενους. Αργότερα, βρέθηκε η σορός του κι έτσι επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, ότι ο Brian O’ Callaghan ήταν ένας από τα δεκάδες θύματα της φονικής φωτιάς στο Μάτι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις