Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Φαίη Μπακογιώργου: Αναπαράσταση της δολοφονίας της στην Κυψέλη θα ζητήσει ο πατέρας της

Φαίη Μπακογιώργου: Αναπαράσταση της δολοφονίας της στην Κυψέλη θα ζητήσει ο πατέρας της

«Θα ζητήσουμε την Τρίτη αναπαράσταση του εγκλήματος από την ανακρίτρια» δηλώνει η σύνηγορος του πατέρα της Φαίης Μπακογιώργου, Βούλα Δημητριάδου, στο newsit.gr για τη δολοφονία της 23χρονης στην Κυψέλη.

Ένας νέος κύκλος ερευνών ανοιγει αυτή την εβδομάδα γύρω απο την δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη, ύστερα απο το αίτημα για αναπαράσταση που θα καταθέσει η πλευρά του πατέρα της την ερχόμενη Τρίτη 21 Νοεμβρίου!

Για τη δολοφονία της Φαίης έχουν ήδη προφυλακιστεί η μητέρα της, η αδελφή της και η σπιτονοικοκυρά της. Η αδελφή της παραδέχθηκε πως σκότωσε την Φαίη μέσα στο διαμέρισμα κολαστήριο της οδού Δροσοπούλου όμως η ομολογία της δεν έπεισε ούτε τον πατέρα της αλλά ούτε και την συνηγόρο του.

Μιλώντας στο newsit.gr, η ποινικολόγος Βούλα Δημητριάδου ξεκαθάρισε πως η αναπαράσταση του εγκλήματος θα ρίξει άπλετο φως στον τόπο αλλά και στον τρόπο που διαπράχθηκε η δολοφονία στην Κυψέλη.

«Την Τρίτη θα καταθέσουμε αίτημα στην κυρία ανακρίτρια για αναπαράσταση του εγκλήματος εντός του διαμερίσματος. Πρέπει να δούμε κατά την αναπαράσταση αν όλα όσα ισχυρίζεται η αδελφή της μπορούν να αποτυπωθούν στην αναπαράσταση. Με αυτό τον τρόπο θα ξεκαθαριστεί ο ρόλος όλων των προσώπων μέσα στο σπίτι», δήλωσε η κ. Δημητριάδου.

Το σπίτι του πρώτου ορόφου στην Κυψέλη είχε μετατραπεί απο τις 3 γυναίκες σε ένα πραγματικό κολαστήριο με καθημερινούς ξυλοδαρμούς για την άτυχη κοπέλα. Οι γείτονες ουκ ολίγες φορές την είχαν ακούσει να εκλιπαρεί για βοήθεια λόγω των ανελέητων κακοποιήσεων που δεχόταν απο την μητέρα της, την αδελφή της και την σπιτονοικοκυρά της.

Η συνήγορος του πατέρα της Φαίης Μπακογιώργου υπογραμμίζει πως μέσα απο την αναπαράσταση θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο που η αδελφή της υποστηρίζει πως την σκότωσε αλλά και τον τρόπο που την μετέφερε στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός της.

«Η αδελφή της Φαίης υποστηρίζει πως την μετέφερε με ένα καρότσι σκεπασμένη με μία κουβέρτα. Θα δούμε από την αναπαράσταση πώς ένα καρότσι μπορεί να αντέξει ένα νεκρό ανθρώπινο σώμα, πώς καταφερε να το βάλει σε αυτό αλλά και να το βγάλει απο την πολυκατοικία που έχει σκαλιά.

Επίσης, το ζήτημα εδώ είναι και ο χρόνος μεταφοράς του πτώματος. Για να πας με το αυτοκίνητο από το σπίτι που έγινε ο φόνος μέχρι το σημείο που βρέθηκε η σορός θέλεις 5 λεπτά. Εκείνη πόσο χρόνο έκανε για να διασχίσεις ένα κεντρικό δρόμο της Αθήνας με ένα καρότσι που έχει πάνω ένα πτώμα σκεπασμένο με κουβέρτα και δεν την είδε κανείς;», αναρωτιέται η κ. Δημητριάδου.

Η Φαίη Μπακογιώργου εντοπίστηκε σε ένα γκαράζ μιας εγκαταλελειμμένης πολυκατοικίας τυλιγμένη μέσα σε μια κουβέρτα. Η μαρτυρία του ανθρώπου που την εντόπισε είναι σοκαριστική.

«Ερχόμουν στον μαγαζί μου και είδα γυναίκες να κλαίνε πάνω από μια κουβέρτα. Πλησίασα πάνω απο την κουβέρτα και καθόταν μια γάτα. Όπως ξετύλιξα την κουβέρτα, είδα μέσα μια νεκρή γυναίκα».

«Όλα παίζουν ρόλο»

Η Βούλα Δημητριάδου ξεκαθαρίζει πως ακόμα και το στοιχείο της κουβέρτας αλλά και ο τρόπος που εντόπισαν οι περαστικοί την σωρό παίζουν καθοριστικό ρόλο.

«Οι άνθρωποι που βρήκαν την Φαίη είπαν όλοι πως την βρήκαν τυλιγμένη. Η αδελφή της, στην ομολογία της, λέει πως την σκέπασε. Αυτά τα δύο δεν ταιριάζουν. Πρέπει να αποκαλύψουμε με την αναπαράσταση τον ακριβή τρόπο που βγήκε μέσα απο το σπίτι και τον τρόπο μεταφοράς της σωρού», σημειώνει.

Ένα ακόμα στοιχείο που θα διαλευκανθεί μέσα απο την αναπαράσταση είναι ο τρόπος που δολοφονήθηκε η Φαίη απο την αδελφή της.

«Η αδελφή της μέσα απο την αναπαράσταση θα περιγράψει την στιγμή του εγκλήματος, πώς αφαίρεσε την ζωή απο την ίδια την αδελφή της. Και θα δούμε μετά αν όλα αυτά ταιριάζουν με την ιατροδικαστική εξέταση. Και αν τελικά λεει την αλήθεια. Και φυσικά θα δούμε που βρίσκονταν την στιγμή του φόνου και οι άλλες δύο γυναίκες μέσα στο σπίτι η μητέρα της Φαίης και η σπιτονοικοκυρά».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις