Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

FAZ: Η ελληνική οικονομία πατάει γκάζι

FAZ:  Η ελληνική οικονομία πατάει γκάζι

Θετική εικόνα της οικονομίας της χώρας μας σκιαγραφεί -μετά από χρόνια σκληρής κριτικής- η συντηρητική γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Με τίτλο “η ελληνική οικονομία ανεβάζει ταχύτητες” κυκλοφορεί σήμερα Τρίτη άρθρο της Franfurter Allegemeine Zeitung (FAZ), η οποία επισημαίνει: “Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ζητήσει νέα δάνεια. Τώρα φαίνεται πως η ελληνική οικονομία εξυπηρετεί τους στόχους της, αφού η ανάπτυξή της γίνεται ολοένα και πιο γρήγορη. Χάρη στις αυξημένες εξαγωγές, η ελληνική οικονομία ανέβασε ταχύτητες το πρώτο τρίμηνο.

Ανάπτυξη με διπλάσιο ρυθμό της Ευρωζώνης

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ΕΛΣΤΑΤ στην Αθήνα. Έτσι, η ανάπτυξη “έτρεξε” με τετραπλάσιους ρυθμούς σε σχέση με τις μέχρι τώρα ταχύτητες και με ρυθμό διπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Εδώ και πέντε τρίμηνα, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται αδιάκοπα”

Τέλος, η FAZ σημειώνει ότι “η Ελλάδα βρισκόταν επί μακρόν σε οικονομική ύφεση. Κατά τη διάρκειά της, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά περίπου ένα τέταρτο. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να οδηγήσει τη χώρα του σε βιώσιμη ανάπτυξη με ένα επενδυτικό σχέδιο, μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος βοήθειας το καλοκαίρι”.

πηγή:  AΠΕ – ΜΠΕ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις