Σάββατο, 15 Ιουν.
25oC Αθήνα

Φιλιατρά: Στον Κορυδαλλό άνδρας που έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα σε οικόπεδο – «Μηδενική ανοχή» το μήνυμα Κικίλια

Φιλιατρά: Στον Κορυδαλλό άνδρας που έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα σε οικόπεδο – «Μηδενική ανοχή» το μήνυμα Κικίλια

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο άνδρας που άναψε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα και σκουπίδια σε οικόπεδο στα Φιλιατρά, με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια να εκπέμπει μήνυμα «μηδενικής ανοχής».

«Στέλνουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους από αμέλεια ή δόλο εμπρηστές: Δεν θα επιδείξουμε απολύτως καμία ανοχή», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του σχετικά με την προφυλάκιση του άνδρα που έβαλε τη φωτιά στα Φιλιατρά.

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Κικίλια έχει ως εξής:

«Για τα δάση, τις περιουσίες, ακόμα και για τις ζωές ανθρώπων ορισμένοι εξακολουθούν να αδιαφορούν, ενώ έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι και το φετινό καλοκαίρι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο.

Ο ανεύθυνος στα Φιλιατρά, που παρά την απαγόρευση άναψε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα και σκουπίδια, προφυλακίστηκε με βάση το νέο αυστηροποιημένο νόμο και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η άμεση απόκριση των πυροσβεστών μας απέτρεψε τα χειρότερα και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα διπλανά σπίτια, βάζοντας σε κίνδυνο όλο τον οικισμό.

Στέλνουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους από αμέλεια ή δόλο εμπρηστές: Δεν θα επιδείξουμε απολύτως καμία ανοχή».

Σημειώνεται ότι τον άνδρα είχαν συλλάβει ανακριτικοί υπάλληλοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γαργαλιάνων.

Μετά την προφυλάκισή του ο άνδρας οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ «του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.148€ κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις