Ελλάδα

Φιλιατρά: Στον Κορυδαλλό άνδρας που έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα σε οικόπεδο – «Μηδενική ανοχή» το μήνυμα Κικίλια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο άνδρας που άναψε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα και σκουπίδια σε οικόπεδο στα Φιλιατρά, με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια να εκπέμπει μήνυμα «μηδενικής ανοχής».

«Στέλνουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους από αμέλεια ή δόλο εμπρηστές: Δεν θα επιδείξουμε απολύτως καμία ανοχή», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του σχετικά με την προφυλάκιση του άνδρα που έβαλε τη φωτιά στα Φιλιατρά.

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Κικίλια έχει ως εξής:

«Για τα δάση, τις περιουσίες, ακόμα και για τις ζωές ανθρώπων ορισμένοι εξακολουθούν να αδιαφορούν, ενώ έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι και το φετινό καλοκαίρι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο.

Ο ανεύθυνος στα Φιλιατρά, που παρά την απαγόρευση άναψε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα και σκουπίδια, προφυλακίστηκε με βάση το νέο αυστηροποιημένο νόμο και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η άμεση απόκριση των πυροσβεστών μας απέτρεψε τα χειρότερα και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα διπλανά σπίτια, βάζοντας σε κίνδυνο όλο τον οικισμό.

Στέλνουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους από αμέλεια ή δόλο εμπρηστές: Δεν θα επιδείξουμε απολύτως καμία ανοχή».

Σημειώνεται ότι τον άνδρα είχαν συλλάβει ανακριτικοί υπάλληλοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γαργαλιάνων.

Μετά την προφυλάκισή του ο άνδρας οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ «του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.148€ κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Την αποφυλάκισή του θα ζητήσει ο 65χρονος Ιταλός – «Η Μαρία σκότωσε τον Ολύμπιο και μετά αυτοτραυματίστηκε»
Στις επόμενες 10 μέρες, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού θα ζητήσουν αντικατάσταση των περιοριστικών όρων, και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να ανοίξουν οι ιατρικοί φάκελοι των θυμάτων
Ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της 54χρονης στο Αίγιο
5
Κύκλωμα αναβολικών: Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου και εργαστηρίου – Επιμένει ότι όλα ήταν νόμιμα
Ο 51χρονος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι το εργαστήριο παρασκευής αναβολικών στο Χαλάνδρι είχε νόμιμη δραστηριότητα
Τα ευρήματα στο φαρμακείο στο Χαλάνδρι