Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Φιλικό μήνυμα προς το περιβάλλον από την Protergia και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο  

Φιλικό μήνυμα προς το περιβάλλον από την Protergia και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο  

Με πρωταγωνιστή το Γιάννη Αντετοκούνμπο και το διαφημιστικό σλόγκαν «Να αφήνεις στο μέλλον το πιο φωτεινό σου κομμάτι», η Protergia, ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της MYTLINEOS, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι «το μέλλον για να είναι πραγματικά φωτεινό, πρέπει να είναι και φιλικό προς το περιβάλλον».

Η νέα διαφημιστική καμπάνια της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας της χώρας, εκφράζει τη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη. Η Protergia ζήτησε από τον κορυφαίο παίκτη του μπάσκετ να κάνει το δικό του time out και να βγει για λίγο έξω από τα γήπεδα. Εκεί, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο υπεράνθρωπος αθλητής, βρίσκει το χρόνο να εκφράσει τις ανησυχίες του για το μέλλον όλων και φυσικά της οικογένειάς του και καταλήγει ότι ο σεβασμός προς το περιβάλλον θα εξασφαλίσει το μέλλον στις επόμενες γενιές, συμφωνώντας απόλυτα με τη φιλοσοφία της Protergia.

«Πράσινη» πολιτική και νέες επενδύσεις

Για την Protergia και τη MYTLINEOS, η «πράσινη» πολιτική αποτελεί βασική προτεραιότητα της στρατηγικής τους.  Στην πράξη το αποδεικνύουν μέσα από τις διαχρονικές επενδύσεις σε μονάδες, οι οποίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον και μπορούν να βοηθήσουν στους εθνικούς στόχους της χώρας για το κλίμα.  Ήδη, η Protergia διαθέτει μονάδες που παράγουν ρεύμα, χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το φυσικό αέριο και μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκούς σταθμούς και μικρά υδροηλεκτρικά έργα). Πάγια δέσμευση της αποτελεί, ότι στο μερίδιο που της αναλογεί, η βιομηχανική της δραστηριότητα θα γίνει «πράσινη».

Το Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου, όπου εδρεύει ο κύριος όγκος των σταθμών της Protergia, επιδιώκει να είναι ένας κλιματικά θετικός ενεργειακός πόλος για την Ελλάδα, αλλά και ένας σημαντικός οικονομικός πυρήνας της ευρύτερης περιοχής και φιλοδοξεί να είναι η καθαρή  καρδιά του ενεργειακού μας συστήματος.  Έτσι, έχει επενδύσει στο Φυσικό Αέριο, το μεταβατικό καύσιμο μέχρι την πλήρη μετάβαση στις παραγωγή ενέργειας μόνο από ΑΠΕ, το οποίο είναι η πρώτη ύλη των σταθμών παραγωγής της.

Η νέα μονάδα που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021 έχει ως καύσιμο το Φυσικό Αέριο και έτσι το Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου θα εντάξει στο ενεργητικό του μια μονάδα που θα αποδίδει 826MW στο δίκτυο, με 63% θερμική απόδοση, καθιστώντας το, το πιο ισχυρό και αποδοτικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη, κάνοντας πράξη την “καθαρή” ηλεκτροπαραγωγή στην Ελλάδα.

Προϊόντα και υπηρεσίες

Τα τελευταία χρόνια η Protergia επιδιώκει ακόμη, να αναπτύσσει προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν σύγχρονες και αξιόπιστες λύσεις για τους καταναλωτές της. «Πράσινες» υπηρεσίες όπως το Net Metering και η Ηλεκτροκίνηση έρχονται να δώσουν και στους καταναλωτές τη δυνατότητα να συμβάλλουν κι εκείνοι σε ένα πιο ουδέτερο αποτύπωμα.

Επίσης, η εταιρεία μεριμνά για τη σταθεροποίηση και τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, με επενδύσεις αναβάθμισης των παραγωγικών της διαδικασιών αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς και με την εφαρμογή Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών.

Μιλώντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTLINEOS ανέφερε τα εξής: «Η υγεία και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και των χρηματοπιστωτικών αγορών καθώς και η ανάπτυξη της εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι σε αυτές, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα της οικονομικής ανάπτυξης. Το συλλογικό μας μέλλον εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από δυναμικές και βιώσιμες επιχειρήσεις και κεφαλαιαγορές που θα εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη δημιουργία αξίας προς όφελος όλων». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις