Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Φλώρινα: Παράταση στο πρόγραμμα επιδότησης συστημάτων φυσικού αερίου σε νοικοκυριά

Φλώρινα: Παράταση στο πρόγραμμα επιδότησης συστημάτων φυσικού αερίου σε νοικοκυριά

Έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2023 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη δράση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου στον Δήμο Φλώρινας», ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 19,6 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε νοικοκυριά στη Φλώρινα, που θα συνδεθούν με το -υπό κατασκευή- δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών).Προβλέπει επιχορήγηση, έως και 100%, του κόστους αντικατάστασης των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης, τα οποία χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή άλλα στερεά καύσιμα, με συστήματα φυσικού αερίου, σε κατοικίες της Φλώρινας.

Οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν, άμεσα, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα επιχορήγησης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΔΕΔΑ (www.deda.gr/map/), καταθέτοντας, ταυτόχρονα, αίτημα σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στη Φλώρινα.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την πιστοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και την καταβολή της επιχορήγησης, υποβάλλονται στη ΔΕΔΑ, το αργότερο έως τις 30.9.2023.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σε σχέση με τη δράση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της ΔΕΔΑ, στη Φλώρινα (Διεύθυνση: Στεφάνου Δραγούμη 19, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή, 9 π.μ. – 3 μ.μ., τηλέφωνα επικοινωνίας: 2385 306 858 και 2385 306 861).

Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Φλώρινα, με κύριο του έργου τη ΔΕΔΑ, βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν εντός του 2024. Οι πρώτες συνδέσεις καταναλωτών αναμένεται να ενεργοποιηθούν προς το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το έργο στη Φλώρινα αφορά στην κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου, 102,5 χλμ. συνολικά, στον οικιστικό ιστό , στη βιομηχανική περιοχή και σε χωριά του Δήμου, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των ενεργειακών αναγκών σε μια περιοχή, όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του έτους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις