Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για τη ΔΑΠ και την… αποχή

ΔΑΠ ΝΔΦΚ φοιτητικές εκλογές

Καθένας τα αποτελέσματά του και φέτος στις φοιτητικές εκλογές. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ΔΑΠ ΝΔΦΚ θα είναι πρώτη δύναμη.

Η καταμέτρηση των ψήφων στις φοιτητικές εκλογές δεν είχε ολοκληρωθεί έως αργά το βράδυ και τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα. Για την ώρα, η ΔΑΠ έχει ανακοινώσει πως προηγείται τόσο στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ. Η αποχή, πάντως, ήταν και φέτος σε υψηλά επίπεδα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάθε παράταξη ανακοινώνει τα… δικά της αποτελέσματα. Με βάση αυτά, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ κρατά την πρωτιά με διαφορά από τις υπόλοιπες παρατάξεις πανελλαδικά. Ακολουθούν η ΠΚΣ, η ΠΑΣΠ και η ΕΑΑΚ, που σε γενικές γραμμές φαίνεται να διατηρούν τις δυνάμεις τους συνολικά, σε σχέση με πέρυσι, το Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς με σημαντικά αυξημένο το ποσοστό που συγκεντρώνει σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, και άλλες και άλλες ανεξάρτητες κινήσεις και μεμονωμένες δυνάμεις.

ΔΑΠ: Πλησιάζουμε την αυτοδυναμία

Από την πλευρά της, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ανακοίνωσε ότι πλησιάζει σε ένα ιστορικό ποσοστό στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Με την ενσωμάτωση να πλησιάζει στο 60% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ βρίσκεται πάνω από το 49% στις κάλπες των Πανεπιστημίων και φλερτάρει με την αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με την παράταξη, τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν άνοδο της ΠΚΣ, η οποία κυμαίνεται περίπου στο 20% καταλαμβάνοντας ξεκάθαρα τη δεύτερη θέση, ελαφρώς ανοδική η πορεία της ΕΑΑΚ, σημαντική πτώση καταγράφει η ΠΑΣΠ, ενώ όσο προχωρά η ώρα το BLOCO του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κάτω από το 1%.

Στα ΤΕΙ, με αντίστοιχο ποσοστό ενσωμάτωση, σύμφωνα πάντα με την παράταξη, η ΔΑΠ βελτιώνει την αρχική της εικόνα ξεπερνώντας το 62%, η ΠΚΣ είναι πάλι στη δεύτερη θέση με ποσοστό της τάξης του 16%, η ΠΑΣΠ καταγράφει καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με τα Πανεπιστήμια λαμβάνοντας ποσοστό 11%, αντίθετα με το BLOCO αδυνατεί να περάσει έστω το 0,5%.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις