Ελλάδα

Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε η εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή τους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άνοιξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 30.03.2022, όπως σας είχε ενημερώσει το newsit.gr, η εφαρμογή στην οποία θα μπορούν να υποβληθούν οι των φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2021.

Έτσι οι 6,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι, θα έχουν τον χρόνο να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους έως και το καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι και εφέτος παραμένει παγωμένη η εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα από μισθούς του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματική δραστηριότητα, ακίνητα και μερίσματα, αλλά και η πλήρης επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης και του μέτρου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για όλους τους φορολογούμενους.

Ο φόρος εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων μπορεί να πληρωθεί σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη στο τέλος Ιουλίου και η τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Τι πρέπει να ξέρετε για τις φορολογικές δηλώσεις

Οι φορολογούμενοι με την είσοδό τους στην εφαρμογή θα πρέπει να έχουν επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας με την ΑΑΔΕ και στη συνέχεια θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά στοιχεία (ΑΜΚΑ, Ημ. Γέννησης, Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).

Φορολογική δήλωση θα πρέπει να υποβάλλουν φέτος:

• Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

• Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη εργασιών ατομικής επιχείρησης, υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.

• Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης μόνο όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδος.

• Ο γονέας ή το μέρος συμφώνου που ασκεί τη γονική μέριμνα για τα εισοδήματα των ανήλικων τέκνων.

• Ο κηδεμόνας ή ο προσωρινός διαχειριστής ή ο σύνδικος πτώχευσης ή ο μεσεγγυούχος ή ο δικαστικός εκκαθαριστής για περιπτώσεις σχολάζουσας κληρονομιάς ή επιδικίας ή πτώχευσης ή μεσεγγύησης, ή δικαστικός εκκαθάρισης κληρονομιάς, αντίστοιχα.

• Ο επίτροπος ή ο κηδεμόνας ή ο δικαστικός συμπαραστάτης, στις περιπτώσεις, αντίστοιχα, ανηλίκων ή αυτών που έχουν υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.

• Οι κληρονόμοι του φορολογουμένου για το συνολικό εισόδημά του μέχρι την ημέρα του θανάτου του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Αδριανός Γολέμης είναι ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης που θα σταλεί στο Διάστημα – Η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Η εκτόξευση αναμένεται να γίνει εντός της επόμενης διετίας και η αποστολή θα διαρκέσει έως τρεις εβδομάδες, αποτελώντας μέρος της νέας Εθνικής Στρατηγικής Διαστήματος, που έχει ως ορίζοντα το 2035
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ανδριανό Γολέμη
DEMO: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία που μετατρέπει την παραγωγή φαρμάκου σε εθνικό success story
Από το Κρυονέρι μέχρι τις διεθνείς αγορές, η DEMO γράφει μια διαδρομή ανάπτυξης με επίκεντρο την πρόσβαση των ασθενών σε ποιοτικά φάρμακα και την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής.
DEMO: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία που μετατρέπει την παραγωγή φαρμάκου σε εθνικό success story
Καλλιθέα: «Ήταν σε άμυνα, τον κυνηγούσαν τρία άτομα» λέει ο πατέρας του ανήλικου που μαχαίρωσε τον 15χρονο – Στον εισαγγελέα οι 7 συλληφθέντες
«Το παιδί μου είναι πολύ ταραγμένο έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει», λέει στο newsit.gr ο πατέρας του 17χρονου για την αιματηρή συμπλοκή στην Καλλιθέα
Αιματηρή συμπλοκή στην Καλλιθέα 14
Λάρισα: «Του είπα για τα παιδιά του και τον ηρέμησα» λέει ο αστυνομικός που έπεισε τον 50χρονο που κρατούσε όμηρο την πρώην σύζυγό του να παραδοθεί
«Προσπαθήσαμε να τον πείσουμε ότι αυτό δεν βγάζει κάπου. Μετά από λίγο ηρέμησε και μας είπε μόνος του να πάμε στο Αστυνομικό Τμήμα»
Η γυναίκα που ήταν όμηρος του πρώην συζύγου της στη Λάρισα