Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Φωτιά μετά τα διόδια Ελευσίνας: Σε ύφεση οι φλόγες – Κανονικά η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου

Φωτιά μετά τα διόδια Ελευσίνας: Σε ύφεση οι φλόγες – Κανονικά η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (13.8.2023) στο 29ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, λίγο μετά τα διόδια της Ελευσίνας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να σβήσουν όλες τις εστίες πριν το μεσημέρι.

Αν και δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο της φωτιάς, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να περιορίσουν όλες τις μικρές εστίες και να τις θέσουν υπό πλήρη έλεγχο πριν το μεσημέρι, που αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι. Η βροχή βοήθησε το έργο της κατάσβεσης.

Για το έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ένα αεροσκάφος, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Από τις 09:00 το πρωί αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία που είχε διακοπεί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο και πλέον γίνεται κανονικά, εκτός από την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης που παραμένει κλειστή για να διευκολύνονται τα πυροσβεστικά οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από αυτοκίνητο το οποίο πήρε φωτιά εν κινήσει στην Εθνική Οδό και ο οδηγός του το πάρκαρε στην δεξιά πλευρά του δρόμου για να απομακρυνθεί, αλλά οι φλόγες μεταδόθηκαν σε ξερά χόρτα και επεκτάθηκαν στην πλαγιά φτάνοντας σε βάθος ενός χιλιομέτρου από το δρόμο.

Στην περιοχή υπάρχει μια επιχείρηση με προκάτ σπίτια και μερικά άλλα διάσπαρτα σπίτια του οικισμού Λουτρόπυργος, τα οποία όμως δεν απειλήθηκαν. Ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, δήλωσε ότι έγινε προληπτική απομάκρυνση 50 περίπου κατοίκων τα ξημερώματα.

Δείτε εικόνα από τη φωτιά:

Πηγή: Facebook Group Πυρκαγιά Ενημέρωση

Πηγή: Facebook Group Πυρκαγιά Ενημέρωση

Πηγή: Facebook Group Πυρκαγιά Ενημέρωση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις