Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Φωτιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα από το 112

Φωτιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα από το 112

Κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα (9.12.2022) σε επαγγελματικό χώρο, και συγκεκριμένα σε εργοστάσιο πολυεστερικών, στον Ασπρόπυργο. Το εν λόγω κτήριο έχει υποστεί μεγάλης ζημιές.

Η φωτιά έκαιγε το κτήριο, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο. Επί τόπου μετέβησαν και επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνέδραμαν υδροφόρες ΟΤΑ. 

Μήνυμα από το 112

Επιπλέον, απεστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, καθώς η κατάσταση χαρακτηριζόταν ως άκρως επικίνδυνη για την υγεία, εξαιτίας της υψηλής τοξικότητας των καπνών που παράγονται από τα συνθετικά υλικά τα οποία καίγονται στο εργοστάσιο. 

Στο εν λόγω μήνυμα υπήρχε η οδηγία για άμεση καταφυγή και παραμονή εντός κλειστού χώρου, με κλειστές πόρτες και παράθυρα. Η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική. 

https://twitter.com/112Greece/status/1601108705705365506?cxt=HHwWhMDUpdD4o7gsAAAA

Η περιοχή είχε γεμίσει πυκνούς καπνούς που ήταν επικίνδυνοι για την υγεία. Το τοξικό νέφος απειλούσε πολίτες που εργάζονται σε επιχειρήσεις στην περιοχή. Μαύροι καπνοί είχαμ καλύψει τον ουρανό, η ορατότητα στο σημείο είχε ελαχιστοποιηθεί και οι δυνάμεις του Πυροσβεστικούς Σώματος έδωσαν μάχη με τις φλόγες. 

Στο μήνυμα από το 112, αναφέρονταν τα εξής: 

«Εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση!

Αν βρίσκεστε στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, περιοχή Ασπροπύργου, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Ελκύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Πλέον, αναμένονται και τα αποτελέσματα των ερευνών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα αίτια της εκδήλωσης της φωτιάς. Η Αρχές, πάντως, δηλώνουν πως εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα… 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις