Ελλάδα

Φωτιά σε κοντέινερ στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα για την κατάσβεση
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας (09.03.2026) στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας, όταν ξέσπασε φωτιά σε κοντέινερ εντός των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έναν από τους οικίσκους του κέντρου κράτησης, προκαλώντας κινητοποίηση των αρχών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε λίγο πριν από τις 20:30, με αποτέλεσμα στο σημείο να σπεύσουν άμεσα 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα για την κατάσβεση.

Σε βίντεο φαίνεται ένας από τους μετανάστες να λέει «Δεν είναι καθόλου ασφαλές εδώ. Θα πεθάνουμε όλοι. Παρακαλώ αφήστε μας να βγούμε έξω».

Η φωτιά τέθηκε σχετικά γρήγορα υπό έλεγχο και περιορίστηκε χωρίς να επεκταθεί σε άλλους χώρους του κέντρου. Λίγη ώρα αργότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τη σβήσουν πλήρως, αποτρέποντας μεγαλύτερη έκταση του περιστατικού.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο αν προηγήθηκε κάποιο επεισόδιο μέσα στο κέντρο κράτησης. Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τα στοιχεία προκειμένου να διαπιστωθεί πώς ξεκίνησε η φωτιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέμπτη ημέρα μάχης με τις φλόγες σε Αττική και Βοιωτία - Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Λούμπα και Ψάθα - Στάχτη πάνω από 130.000 στρέμματα
Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τη Βοιωτία και επεκτάθηκε στη Δυτική Αττική, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις...
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Δύσκολη νύχτα στα πύρινα μέτωπα της Δυτικής Αττικής - Στοίχημα των πυροσβεστών τα «καντηλάκια» που προκαλούν νέες αναζωπυρώσεις της μεγάλης φωτιάς
Περισσότερα από 130.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη! Αποκαρδιωτικός ο χάρτης που αποτυπώνει την καταστροφή σε Αττικοβοιωτία από δορυφορική εικόνα - Οι περιοχές σε «πορτοκαλί» συναγερμό για την Τρίτη (4/8/26)
Φωτιά στη Δυτική Αττική 14