Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Φωτιά σε Κουβαρά, Λαγονήσι: Στις φλόγες ο Ιππικός Όμιλος, δραματικές εικόνες από την επιχείρηση μεταφοράς των αλόγων

Φωτιά σε Κουβαρά, Λαγονήσι: Στις φλόγες ο Ιππικός Όμιλος, δραματικές εικόνες από την επιχείρηση μεταφοράς των αλόγων

Οι φλόγες από την τεράστια φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Κουβαρά και το Λαγονήσι έφτασαν και στον Ιππικό Όμιλο Αναβύσσου, ο οποίος κάηκε κι αυτός και είναι σε εξέλιξη η μεταφορά των αλόγων που βρίσκονται εκεί σε ασφαλή σημείο.

Τα μέλη του Ιππικού Ομίλου Αναβύσσου μαζί με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, που έφτασαν πριν το σημείο προσπαθούν να διασώσουν από τη φωτιά τα τρομοκρατημένα ζώα και να τα μεταφέρουν σε ασφαλή σημείο από τον Κουβαρά και το Λαγονήσι που φλέγονται.

Στον Ιππικό Όμιλο υπάρχουν και κάποια σκυλιά που έχουν βρει καταφύγιο εκεί και φυσικά και αυτά θα μεταφερθούν σε ασφαλή σημείο.

Στο σημείο έφτασαν και φορτηγά για να μεταφερθούν τα άλογα και τα σκυλιά που κινδυνεύουν από τη φωτιά.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι τα άλογα είναι συνολικά 15, ενώ όλα τα ζώνα αναμένεται να ματεφερθούν σε σημείο στα Ολυμπιακά Ακίνητα.

 

«Δεν έχουμε βοήθεια»

Η Σοφία Μιχαηλίδου, τοπικός σύμβουλος Αναβύσσου, μίλησε νωρίτες στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί στον Ιππικό Όμιλο και περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που βιώσαν και βιώνουν όσοι ήταν εκεί.

 

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι δεν έφτασε νωρίς στο σημείο η Πυροσβεστική, ενώ όσοι ήταν εκεί, έβγαλαν τα άλογα μόνοι τους.

 

 

«Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν υπάρχει πυροσβεστικό, τίποτα. Καίγονται τα πάντα. Στον Άγιο Παντελεήμονα που έχει φτάσει η φωτιά δεν έχουμε βοήθεια. Βγάλαμε τα άλογα έξω από τον Ιππικό Όμιλο μόνοι μας, δεν έχουμε βοήθεια».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις