Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά σε Μέγαρα, Δερβενοχώρια, Λουτράκι, Ρόδο και Λακωνία: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο με ακτίνα πολλών χιλιομέτρων

Φωτιά σε Μέγαρα, Δερβενοχώρια, Λουτράκι, Ρόδο και Λακωνία: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο με ακτίνα πολλών χιλιομέτρων

Συνεχίζεται η μάχη με τις φωτιά σε Μέγαρα, Λουτράκι, Λακωνία και Ρόδο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές.

Αυτή την ώρα δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Αγία Σωτήρα και στην Οινόη λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στα Δερβεχώρια στην περιοχή Στεφάνη και στη Μάνδρα.

Προληπτική εντολή εκκένωσης έχει δοθεί στο χωριό Λεύκα ενώ μάχη διεξάγουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές για να μην περάσει η φωτιά προς τον δρυμό της Πάρνηθας. Με στοχευμένες ρίψεις νερού, τα εναέρια μέσα, τα οποία θα αποσυρθούν μόλις πέσει το σκοτάδι, δίνουν μάχη να ελέγξουν την πυρκαγιά, πριν αυτή μπει στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

 

Στην περιοχή Θέα Καραούλι της Οινόης έχουν στηθεί τρεις τεράστιες δεξαμενές νερού, από τις οποίες, σε ελάχιστα λεπτά, τα εναέρια μέσα εφοδιάζονται και στη συνέχεια σπεύδουν να κάνουν ρίψεις στο πύρινο μέτωπο.

Οι άνεμοι που πνέουν στο σημείο, της τάξης των 5 μποφόρ, δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης, ωστόσο η μάχη θα δοθεί προκειμένου να μην περάσει η πυρκαγιά στην Πάρνηθα. Η πύρινη λαίλαπα σάρωσε τη Νέα Ζωή, ενώ πλησίασε την Άνω Βλυχάδα.

Όπως αναφέρει ενημέρωση της Πυροσβεστικής βορειανατολικά στα όρια του οικισμού Στεφάνη, δυτικά στα όρια των περιοχών Πάνακτο, Πουρνάρι και Πανόραμα καθώς και νότια πλησίον της περιοχής Γοργοεπηκόου και Βλυχάδα, εντοπίζονται τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς.

Στη Δυτική Αττική και στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό καθώς και 4 αεροσκάφη 2 από τη Γαλλία και 2 από την Ιταλία.

Στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της ακτογραμμής των Αγίων Θεοδώρων περιπολεί πλοίο του πυροσβεστικού σώματος.

Λακωνία: Πύρινο μέτωπο από το Λυκοβουνό προς το Δαφνί

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στη Λακωνία στην περιοχή Πυρί, κοντά στο αεροδρόμιο της Σπάρτης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FLY, αυτή τη στιγμή η φωτιά κατευθύνεται από το Λυκοβουνό προς το Δαφνί. Μάλιστα έφτασε στα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται στις παρυφές του χωριού στη Λακωνία.

Δίνεται μάχη των Πυροσβεστικών δυνάμεων για να μην φτάσει στα πρώτα διάσπαρτα σπίτια στις άκρες του χωριού Δαφνί και την επαρχιακή οδό. Προς το παρόν το χωριό δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Ρόδος: Εκκενώθηκαν τρία χωριά, έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος της Καμείρου

Οι φλόγες της φωτιάς στη Ρόδο καίνε ανεξέλεγκτες, ενώ τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο έχουν εκκενωθεί. Παράλληλα, έκλεισε και ο αρχαιολογικός χώρος της Καμείρου.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα την Τετάρτη, δόθηκε εντολή εκκένωσης για Ελεούσα, Σάλακο, Διμυλιά, Προφήτη Ηλία προς Κολύμπια. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά Ρόδου εκκενώστε τώρα προς Κολύμπια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα του 112.

Όλα ξεκίνησαν από την περιοχή Έμπωνα της Ρόδου χθες, Τρίτη (17.7.2023) το απόγευμα και η μάχη για τη φωτιά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις