Τετάρτη, 22 Μαΐ
26oC Αθήνα

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Έφτασαν στο λιμάνι οι πρώτοι διασωθέντες από το Euroferry Olympia

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Έφτασαν στο λιμάνι οι πρώτοι διασωθέντες από το Euroferry Olympia

Στο λιμάνι της Κέρκυρας έφτασαν λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής (18.02.2022) οι πρώτοι επιβάτες που διασώθηκαν από το πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο έπιασε φωτιά τα ξημερώματα, ενώ έπλεε ανοιχτά της Ερείκουσας.

Οι επιβάτες που έφτασαν στην Κέρκυρα επέβαιναν σε σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής και τους παρέλαβε όταν εκκένωσαν το Euroferry Olympia. Η φωτιά στο πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι, ξέσπασε περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα, πιθανότατα από το γκαράζ. 

Οι πρώτοι που αποβιβάστηκαν, περίπου 60 άτομα, είναι σε καλή κατάσταση  και μεταφέρθηκαν στην αίθουσα αφίξεων του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, όπου έσπευσαν γιατροί, νοσηλευτές και κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Ερυθρού Σταυρού.

Εκτός από τον πρώτο τραυματία που έφτασε νωρίς στην Κέρκυρα και είχε αναπνευστικά προβλήματα, άλλοι τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα μωρό, έχουν μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο

Στο λιμάνι βρίσκονται τρία ασθενοφόρα, δυνάμεις της πυροσβεστικής, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ιονίων Νήσων. 

Στο λιμάνι έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την ταυτοποίηση και την καταμέτρηση των επιβατών.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα για την Ιταλία και σχεδόν δυο ώρες μετά ξέσπασε η μεγάλη φωτιά, που μέσα σε μερικά λεπτά από το γκαράζ έφτασε στο κατάστρωμα

   

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού, στο Euroferry Olympia επέβαιναν 239 πολίτες και 51μελές πλήρωμα. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες είναι 21 Έλληνες, 14 επιβάτες και επτά άτομα πλήρωμα. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταμέτρηση που έγινε όταν εκκενώθηκε το πλοίο, στις σωσίβιες λέμβους ανέβηκαν 288 άνθρωποι, γεγονός που συνάδει με τις πληροφορίες πως δυο οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στο πλοίο και στο γκαράζ και είναι σε επικοινωνία με τις αρχές. 

Αν και αρχικά οι πληροφορίες δεν ανέφεραν πως υπάρχουν αγνοούμενοι, αργότερα έγινε γνωστό πως ίσως να μην γνωρίζει κανείς που είναι τουλάχιστον 11 άνθρωποι. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις