Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Έτσι θα γίνει η επιχείρηση της ΕΜΑΚ – Ποιες οι δυσκολίες

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Έτσι θα γίνει η επιχείρηση της ΕΜΑΚ – Ποιες οι δυσκολίες

Στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των ανθρώπων που βρίσκονται στο πλοίο Euroferry Olympia το οποίο καίγεται ανοιχτά της Κέρκυρας συνδράμουν και άνδρες της ΕΜΑΚ.

Δύο άνδρες της ΕΜΑΚ βρίσκονται ήδη στο κατάστρωμα του πλοίου που φλέγεται και ψάχνουν να βρουν διόδους ώστε να πουν και στα υπόλοιπα άτομα πως θα κατευθυνθούν ώστε να ξεκινήσει το κύριο μέρος της επιχείρησης.

Να σημειωθεί ότι έφυγαν από την Αθήνα με ελικόπτερο δύο άνδρες της ΕΜΑΚ και από τα Γιάννενα αναχώρησαν ακόμη έξι και πήγαν στην Ηγουμενίτσα. Τα οκτώ άτομα πέρασαν στην Κέρκυρα και στο νησί έγινε μια μίνι σύσκεψη για να εκτιμηθεί η κατάσταση για το πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα μπορέσουν να επιχειρήσουν στο φλεγόμενο πλοίο.

Το Λιμενικό έδωσε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν την επιχείρηση με την ΕΜΑΚ να φτάνει στο πλοίο με ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού. Εκεί οι άνδρες της ΕΜΑΚ θα κατέβουν με ειδικό εξοπλισμό για να προσπαθήσουν να δουν ποιοι και πόσοι είναι οι αγνοούμενοι και που ακριβώς βρίσκονται. Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας με τη διαδικασία να είναι άκρως επικίνδυνη. 

Και αυτό γιατί αν ένα πλοίο έχει δεχτεί τόσο πολύ νερό μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να μπατάρει και να βυθιστεί εγκλωβίζοντας τους και αυτούς μέσα.

Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο προσανατολισμό, γιατί το πλοίο είναι μέσα στους καπνούς και βέβαια λόγω της φωτιάς είναι πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες.

Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις