Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Φωτιά σε Σαρωνίδα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια: Μάχη πόρτα – πόρτα, παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια και αυτοκίνητα

Φωτιά σε Σαρωνίδα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια: Μάχη πόρτα – πόρτα, παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια και αυτοκίνητα

Μαίνεται η πύρινη κόλαση σε πολλαπλά «μέτωπα» στη χώρα, ΣαρωνίδαΛουτράκιΔερβενοχώρια, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής ολοένα και να εντείνονται. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στην τιτάνια μάχη με τις φωτιές έχουν ριχτεί συνολικά 429 πυροσβέστες, 14 πεζοπόρα, 138 οχήματα, 25 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα. 

Συγκεκριμένα, στη Σαρωνίδα, όπου η φωτιά αναζωπυρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας (17.07.23) η μάχη από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνεται αυλή-αυλή, σπίτι-σπίτι, ενώ στις 21:00 σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. 

Δείτε στο liveblog του newsit.gr όλες τις εξελίξεις γύρω από τον πύρινο εφιάλτη στη χώρα

 

Πιο αναλυτικά, επιχειρούν 210 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα, 65 οχήματα και έως τις 21.00 συμμετείχαν 10 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις, ενώ τα εναέρια θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν ξανά τις επιχειρήσεις με το πρώτο φως της ημέρας. Η καταμέτρηση των ζημιών θα ξεκινήσει στις επικείμενες ώρες και στη διάρκεια της νύχτας.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι ισχύος επτά μποφόρ. Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Λαγονήσι, Ανάβυσσος και Σαρωνίδα ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Πέτα, Μελισσουργός και Ταμπουργιά. Η φωτιά έχει φτάσει και στη Σαρωνίδα στην περιοχή Πανόραμα όπου καίγονται σπίτια.

Την ίδια ώρα, στο Λουτράκι άνοιξε η παλαιά και η νέα εθνική οδός, όπου νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία. Επιχειρούν 135 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα, 50 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Τέλος, στα Δερβενοχώρια η πυρκαγιά ξεκίνησε και συνεχίζει να καίει σε δασική έκταση με επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί από Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 84 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα, 20 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. 

Σημειώνεται πως με εναέρια μέσα και τις ομάδες «Δευκαλίων» και «Ξενοκράτης» συμμετείχαν οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις στα μέτωπα των πυρκαγιών σε Κουβαρά, Λουτράκι, Στεφάνη Δερβενοχωρίων και Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, στον Κουβαρά διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215 και τρία CL-415, δύο ομάδες «Δευκαλίων» – 22 άτομα συνολικά – καθώς και μια ομάδα «Ξενοκράτη» οκτώ ατόμων.

Για το μέτωπο στην Περαχώρα Λουτρακίου, διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-415, δύο CL-215, ένα PZL, δύο ελικόπτερα Chinook, δύο προωθητές γαιών μια ομάδα «Ξενοκράτης» οκτώ ατόμων, καθώς και μια ομάδα «Δευκαλίων» έντεκα ατόμων.

Στο Καπαρέλλι Βοιωτίας διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215 και δύο PZL.

Στην Στεφάνη Δερβενοχωρίων διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-415 και τρία CL-215 καθώς και δύο προωθητές γαιών. 

 
Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις