Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες: Δύσκολη νύχτα – Πού εκτείνονται τα μέτωπα

Φωτιά σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες: Δύσκολη νύχτα – Πού εκτείνονται τα μέτωπα

Εφιαλτική παραμένει η εικόνα από τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην Αττική, με τους πυροσβέστες στην Βαρυμπόμπη να δίνουν μάχη με το πύρινο μέτωπο που εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα. 

Επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στην Βαρυμπόμπη – όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ – προσπαθούν να τιθασεύσουν τις διάσπαρτες εστίες που υπάρχουν στην περιοχή και φουντώνουν. Η νύχτα αναμένεται δύσκολη και οι άνδρες της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα συνεχίσουν τις ρίψεις νερού αφού δεν περικυκλώνονται από την φωτιά. 

Εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ από την Πεντέλη δείχνουν ότι το μέτωπο της Βαρυμπόμπης φαίνεται να έχει επεκταθεί πολύ και να ανοίγεται σε πολλές κατευθύνσεις. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Πλησιάζει την πλατεία η φωτιά

Την ίδια ώρα, οι φλόγες -όπως μετέδωσε το Mega – πλησιάζουν απειλητικά προς την πλατεία της Βαρυμπόμπης, ενώ ο άνεμος έχει δυναμώσει. Πρόκειται για τις άκαυτες περιοχές που είχε αφήσει η πυρκαγιά τα προηγούμενα τρία 24ωρα. Ανησυχία επίσης υπάρχει και για νέο μέτωπο που καίει στην περιοχή Θέα, σε ένα ρέμα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη είχε κατεύθυνση και προς την περιοχή των Θρακομακεδόνων. Η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή, που εκκενώθηκε προληπτικά το προαναχωρισιακό κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Η αστυνομία σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφερε με λεωφορεία για λόγους ασφαλείας τους αλλοδαπούς που κρατούνταν στο κέντρο σε άλλες δομές της Αττικής.

Click4more: Ο χάρτης με τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα – Έτσι «απλώνεται» ο πύρινος εφιάλτης

Μεγάλες διαστάσεις έχει και το μέτωπο που μαίνεται στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Οι φλόγες έφτασαν στους οικισμούς Πευκόφυτο και Ποντίων, όπου έκαψαν σπίτια και έφτασαν στις παρυφές της Σταμάτας, όπου ο ρεπόρτερ του newsit.gr Λευτέρης Σουχάιμπ βρέθηκε και σας μετέδωσε συγκλονιστικές εικόνες «ζωντανά» από το σημείο.

Από την άλλη πλευρά καίνε περιμετρικά τη λίμνη Μαραθώνα και κατευθύνονται προς Καλέτζι. Ταυτόχρονα υπάρχουν αρκετές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις προς το Καπανδρίτι και το Πολυδένδρι. Εστίες επίσης υπάρχουν και στο μέτωπο στις Αφίδνες που φτάνει μέχρι την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις