Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Εισαγγελική έρευνα για τον «Γολγοθά» στην Αθηνών – Κορίνθου – Δίωξη στον οδηγό

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Εισαγγελική έρευνα για τον «Γολγοθά» στην Αθηνών – Κορίνθου – Δίωξη στον οδηγό

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για όσα έλαβαν χώρα χθες, Πέμπτη (17.08.23) στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς για πάνω από 7 ολόκληρες ώρες, μετά το χθεσινό περιστατικό με τη φωτιά στο βυτιοφόρο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης διερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων αρχών, προκειμένου να εξακριβωθεί, εάν προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την εξασφάλιση της προστασίας των οδηγών στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά τη φωτιά στο βυτιοφόρο το μεσημέρι της Πέμπτης.

Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από αμέλεια σε βάρος του οδηγού του βυτιοφόρου, που παραδόθηκε στις φλόγες.

Ο εισαγγελέας τον παρέπεμψε σε δίκη, ενώ παράλληλα διέταξε έρευνα και για τον ιδιοκτήτη (νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας) του βυτιοφόρου για να διαπιστωθούν ενδεχόμενες ευθύνες του για το ίδιο αδίκημα και συγκεκριμένα εάν είχε γίνει επαρκής συντήρηση του βυτιοφόρου και αυτό γιατί η φωτιά φαίνεται να προήλθε από μηχανολογική βλάβη, καθώς το όχημα διέθετε όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (ΚΤΕΟ κλπ).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις