Παρασκευή, 17 Μαΐ
20oC Αθήνα

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Τεράστιο μποτιλιάρισμα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου – Κλειστή στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Τεράστιο μποτιλιάρισμα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου – Κλειστή στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας

Το αδιαχώρητο επικρατεί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, και στην Παλαιά και στη Νέα, όπου σχηματίζονται τεράστιες ουρές χιλιομέτρων με ακινητοποιημένα οχήματα λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (17.08.23) σε βυτιοφόρο, λίγο πριν το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου, ενώ λίγο μετά τις 6 το απόγευμα διακόπηκε ξανά η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική. Νωρίτερα, η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο εξαιτίας της φωτιάς στο βυτιοφόρο, ενώ διακοπή είναι σε ισχύ από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Όπως καταγράφεται σε βίντεο και φωτογραφίες, χιλιάδες οδηγοί είναι ακινητοποιημένοι εδώ και τόσες ώρες, βιώνοντας ένα αδιανόητο μαρτύριο. Μάλιστα, άντρες της τροχαίας και πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο και μοιράζουν νερά στον κόσμο που ταλαιπωρείται απίστευτα εν μέσω ζέστης.

Ξεκίνησε η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου – Διακόπηκε ξανά η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου.

Για αυτό το λόγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

1. Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο

2. Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο

3. Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παράλληλα, διακόπηκε και πάλι η κυκλοφορία και στην παλαιά εθνική οδό από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική, σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις