Δευτέρα, 20 Μαΐ
28oC Αθήνα

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Εξαπλώνεται προς την Οινόη το πύρινο μέτωπο – Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Εξαπλώνεται προς την Οινόη το πύρινο μέτωπο – Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών

Εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς η φωτιά από τα Δερβενοχώρια, πλησιάζοντας πλέον την Οινόη και τα Βίλια! Νέο μήνυμα 112 στους κατοίκους 4 οικισμών για εκκένωση προς Μάνδρα. 

Η φωτιά εκτείνεται σε μέτωπο χιλιομέτρων και από τα Δερβενοχώρια οι φλόγες βρίσκονται πλέον κοντά σε Οινόη και Βίλια, με αποτέλεσμα λίγο πριν από τις 13:00 να σταλεί μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Πουρνάρι, Αγία Σωτήρα, Πανόραμα και Παλαιοχώρα, προς Μάνδρα.

Δείτε στο liveblog του newsit.gr όλες τις εξελίξεις από τα πύρινα «μέτωπα» σε Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχοχώρια

 

Οι επιχειρήσεις από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις διεξάγονται στη δυτική πλευρά του μετώπου και καταβάλλεται προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πυρκαγιά στην παλαιά εθνική οδό Μάνδρας – Θήβας.
Επιχειρούν 6 εναέρια στη δυτική πλευρά του μετώπου και στην ανατολική πλευρά 7 εναέρια. Επιχειρούν 140 Πυροσβέστες, 5 πεζοπόρα τμήματα, 48 οχήματα.

Επίσης ξανάκλεισε η παλιά Εθνική Οδός Ελευσίνας – Θηβών

Οι εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει πολλά στρέμματα και παράλληλα έχουν σκοτεινιάσει το εκεί τοπίο κρύβοντας τον ουρανό.

Γι’ αυτό το λόγο το 112 έχει στείλει μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Εντολή εκκένωσης υπάρχει και σε οικισμούς στο Λουτράκι, καθώς και εκεί μαίνεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει από την Δευτέρα.

Δείτε τις εικόνες

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις