Δευτέρα, 6 Μαΐ
20oC Αθήνα

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Τα εντυπωσιακά πλάνα από τις μάχες των πυροσβεστικών αεροσκαφών και των ελικοπτέρων με τις φλόγες

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Τα εντυπωσιακά πλάνα από τις μάχες των πυροσβεστικών αεροσκαφών και των ελικοπτέρων με τις φλόγες

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα δίνουν αληθινή μάχη από τον ουρανό με την φωτιά που καίει στη γη στα Δερβενοχώρια και μετατρέπει σε στάχη ό,τι βρίσκει στο διάβα της.

Το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την εναέρια μάχη που δίνουν με τη φωτιά τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας στα Δερβενοχώρια.

Οι εκόνες αποτυπώνουν το μέγεθος της φωτιάς που καίει τα Δερβενοχώρια και τη μανία της να μετατρέψει τα πάντα σε αποκαΐδια.

Αποτυπώνουν, όμως, και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν οι πιλότοι των πυροσβεστικών αεροσκαφών και των ελικοπτέρων για να κερδίσουν τη μάχη με τη φωτιά, αλλά και την επικινδυνότητα της δουλειάς τους.

Οι πιλότοι προσπαθούν μέσα σε δύσκολες συνθήκες και με τον αέρα να φυσάει με μανία να συλλέξουν το νερό και να το ρίξουν πάνω στη φωτιά.

Διατέθηκαν επιπλέον μέσα από το ΓΕΕΘΑ

Πέρα από τα εναέρια μέσα που έχουν διαθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς στα Δερβενοχώρια έχουν ρίξει επιπλέον στη μάχη με την πυρκαγιά και 8 άλλα επίγεια οχήματα:

Αναλυτικά τα επιπλέον μέσα είναι:

  • 1 Προωθητής Γαιών
  • 2 Λεωφορεία
  • 8 Οχήματα Γενικής Χρήσης

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις