Ελλάδα

Φωτιά στα Καλύβια: Μάχη από γη και αέρα για να μη φτάσει στα σπίτια

- H πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε δασική έκταση
- Ο δυνατός αέρας στην περιοχή δυσκολεύει πολύ τις προσπάθειες των πυροσβεστών
- Παλεύουν να "πιάσουν" τη φωτιά πριν πλησιάσει τα σπίτια που είναι διάσπαρτα στην περιοχή
- Αυτή την ώρα η γενική εικόνα της φωτιάς δείχνει ότι οι πυροσβέστες είναι σε καλό "δρόμο" για την κατάσβεση
- Προβληματισμός υπάρχει για το μέτωπο που κινείται προς την Ανάβυσσο
- Φωτογραφίες και βίντεο
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής. Η πυρκαγιά έχει πλησιάσει κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή αλλά σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον.

Στις 19:30 το απόγευμα η γενικότερη εικόνα της φωτιάς ήταν καλή. Δηλαδή οι προσπάθειες των πυροσβεστών έδειχναν να έχουν αποτέλεσμα, ωστόσο υπάρχει προβληματισμός για το μέτωπο που έχει κατεύθυνση προς την Ανάβυσσο. Ωστόσο δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο βρίσκονται 50 πυροσβεστες με 20 οχήματα, 7 εθελοντικά οχήματα, 12 υδροφόρες Δήμων, 20 άτομα πεζοπόρο και δίνουν μάχη με τη φωτιά ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού 5 ελικόπτερα ενώ ένα πέμπτο ελικόπτερο συντονίζει την επιχείρηση.

Oι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν αργά το απόγευμα και αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 65 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, 9 οχήματα εθελοντών, 12 υδροφόρες, 5 ελικόπτερα, καθώς και 1 συντονιστικό.

Στην περιοχή επικρατεί δυνατός αέρας – 5 με 6 μποφόρ- που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών που προσπαθούν η πυρκαγιά να μην πλησιάσει σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στις 18:30 η φωτιά ήταν σε απόσταση 1 με 1,5 χιλιόμετρου από τα σπίτια.

 Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό…

Η φωτιά είναι αρκετά μεγάλη και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου. Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική και σε μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζεται “πολύ υψηλός” τόσο σήμερα όσο και αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Λουκά, Δήμαρχο Λαυρίου και τα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αν πέσει η νύχτα και οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει να “πιάσουν” τη φωτιά, οι φλόγες θα μπουν μέσα στη Σαρωνίδα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΣΤΑΤ: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στους ασθενείς που δεν έλαβαν την ιατρική φροντίδα που χρειάστηκαν
Υπάρχουν άνθρωποι που αναβάλουν ραντεβού, καθυστερούν επεμβάσεις ή παραιτούνται από θεραπείες, κυρίως για οικονομικούς λόγους ή λόγω μεγάλων λιστών αναμονής
Φωτογραφία αρχείου 7
Ανοίγουν τα σχολεία στα Βορίζια μία εβδομάδα μετά το διπλό φονικό, απολογούνται σήμερα οι Καργάκηδες
Σήμερα πρόκειται να περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας ο 43χρονος γαμπρός του Φανούρη Καργάκη που έχασε τη ζωή του στο μακελειό όπως επίσης και ένας 48χρονος συγγενής τους
Μακελειό στα Βορίζια
Καιρός σήμερα: Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές σε Μακεδονία, Ιόνιο, Ήπειρο και Πελοπόννησο – Καταιγίδες και σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, αφού θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 και στην Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου
ΚΑΙΡΌς