Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στα Μέγαρα: Εκκενώθηκαν Ζάχουλη και Παπαγιανέικα – Σε ποια μέτωπα γίνεται η μάχη

Φωτιά στα Μέγαρα: Εκκενώθηκαν Ζάχουλη και Παπαγιανέικα – Σε ποια μέτωπα γίνεται η μάχη
Φωτογραφία Intime

Ενθαρρυντικά φαίνονται να είναι τα σημάδια από τη φωτιά στα Μέγαρα, καθώς η Πυροσβεστική αναφέρει πως δεν υπάρχει κανένα ανεξέλεγκτο μέτωπο και ότι φαίνεται να έχει περιοριστεί δυτικά από τη Ζάχουλη, ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο μικρό μέτωπο κοντά στην περιοχή Πευκενέα.

Οι άνεμοι πνέουν με ένταση 3 μποφόρ το βράδυ της Τετάρτης (20.7.2022) στην περιοχή των Μεγάρων, γεγονός που ευνοεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις και ειδικότερα τα εναέρια μέσα που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σημειώνεται ότι έχει «σπάσει» το μέτωπο, κυρίως στη Λούμπα, δεν είναι ενιαίο και υπάρχουν μεμονωμένες εστίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ειδικότερα, στην πυρκαγιά επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα, 2 Canadair και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι, ενώ στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλεποχώρι.

https://twitter.com/112Greece/status/1549723148957933568

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για να περιορίσουν τη φωτιά στο ελάχιστο και να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις, πριν πέσει κιόλας το σκοτάδι. Από τη στιγμή που θα καθηλωθούν τα εναέρια μέσα, θα συνεχίσουν να επιχειρούν τα επίγεια.

Λίγο πριν τις 6 μ.μ. στάλθηκε και δεύτερο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων να πράξουν το ίδιο και να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

https://twitter.com/112Greece/status/1549772695348383746

Νωρίτερα, η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη καθώς έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί εντάσεως 6 μποφόρ και δυσχέραιναν το πυροσβεστικό έργο. Δόθηκε σκληρή μάχη από όλες τις δυνάμεις της πυροσβεστικής για να μην προχωρήσει το μέτωπο στο Αλεποχώρι, εκεί όπου κλήθηκαν να μεταφερθούν οι κάτοικοι του οικισμού Ζάχουλη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις