Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στα Μέγαρα: Εξαπλώνεται το μέτωπο – Εκκένωση προς το Αλεποχώρι – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Φωτιά στα Μέγαρα: Εξαπλώνεται το μέτωπο – Εκκένωση προς το Αλεποχώρι – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Μέγαρα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο με επίγεια και εναέρια μέσα κατάσβεσης, καθώς οι ισχυροί άνεμοι φουντώνουν τις φλόγες.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά στα Μέγαρα έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα και το μέτωπό της διευρύνεται, έχοντας ήδη πλησιάσει και απειλήσει τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή. 

Η φωτιά, μέχρι τις 17:40, είναι σε δασικές και γεωργικές εκτάσεις με ακαθάριστα λιόφυτα. Ο άνεμος πνέει βόρειος βορειοδυτικός 6 με 7 μποφόρ. Η φωτιά κινείται τόσο προς Αλεποχώρι όσο και προς Μέγαρα.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 34 οχήματα με 95 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων 3 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα ΒΚ127 συντονιστικό.

Στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

https://twitter.com/112Greece/status/1549723148957933568

Λίγο μετά τις 17.30 στάλθηκε νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Παπαγιανέικα προς Μέγαρα.

https://twitter.com/112Greece/status/1549772695348383746

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας, λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στα Μέγαρα. Πιο συγκεκριμένα, οι δρόμοι που είναι κλειστοί, μέχρι τις 17:00 είναι οι εξής:

  • Εθνική Οδός Μεγάρων – Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμη οδό προς Άνω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμης οδού προς τον οικισμό Πευκενέα.
  • Ανώνυμη οδός στο ύψος της συμβολής με την Εθνική Οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, με σήμανση προς Άνω Αλεποχώρι.

Δείτε εδώ τις ενημερώσεις της αστυνομίας για τους κλειστούς δρόμους σε ζωντανό χρόνο.

Δήμαρχος Μεγαρέων στο newsit.gr: «Δύσκολη η κατάσταση»

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε, μιλώντας στο newsit.gr, ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης. «Είναι δύσκολη η κατάσταση, συνεχίζει να αναπτύσσεται το μέτωπο και δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. Επιχειρούν βέβαια μέσα της πυροσβεστικής και εναέρια και επίγεια και το τμήμα πολιτικής προστασίας του δήμου με υδροφόρες. Η περιοχή Ζάχουλη έχει διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες, έχουμε στείλει την αστυνομία, έχει ειδοποιήσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν. Η φωτιά δεν είναι πολύ κοντά στα σπίτια, προληπτικά γίνεται εκκένωση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις