Ελλάδα

Φωτιά στα Σπάτα, κοντά στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Μήνυμα του 112 – Σηκώθηκαν 5 εναέρια μέσα

Η πυρκαγιά έχει κάψει ήδη περίπου 10 στρέμματα με ξερά χόρτα και επεκτείνεται με κατεύθυνση προς το προπονητικό γήπεδο της ΑΕΚ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (22.06.2026) στα Σπάτα.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για τη φωτιά που εκδηλώθηκε επί της Λεωφόρου Σπάτων, πολύ κοντά στο ύψος του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και δίπλα από επιχειρήσεις χωρίς όμως να κινδυνεύει άμεσα ο οικισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των ανέμων έχει αποκτήσει δυναμική και καίγονται ελαιόδεντρα, ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Λίγο πριν τις 16:00 ήχησε μήνυμα του 112 στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων, να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Η πυρκαγιά έχει κάψει ήδη περίπου στα 10 στρέμματα με ξερά χόρτα και επεκτείνεται με κατεύθυνση προς το προπονητικό γήπεδο της ΑΕΚ ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της αστυνομίας.

 

 

Άμεσα ειδοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 2 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, 45 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 13 οχήματα, εθελοντές και ΟΤΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σταυρούλα Λεβεντάκη: Ο αποπροσανατολισμός, οι τρεις δολοφονικές απόπειρες και το χαριστικό χτύπημα του αδίστακτου Σκοπιανού
Με μπουκάλι κρασιού, μαχαίρι και κούτσουρο επιτέθηκε στην 45χρονη ενώ ούρλιαζε για βοήθεια - Σταμάτησε να την χτυπά όταν βεβαιώθηκε πως είναι νεκρή - Τι ανέφερε την απολογία του
Χωράφι 8
Θεσσαλονίκη: 12 γιατροί και νοσηλευτές κατηγορούνται για τον θάνατο 27χρονου στρατιώτη στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο
Ο άτυχος 27χρονος υπεβλήθη σε επέμβαση ολικής θυρεοειδεκτομής - Ο πατέρας του 27χρονου μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε πως: «Δεν υπήρχε κανένας... Τους έλεγα "υπάρχει πρόβλημα" και δεν ήρθε κανείς»
O Νίκος Γκάτσης
16