Ελλάδα

Φωτιά στα Χανιά: Βελτιωμένη η εικόνα στα Τεμένια – Πάνω από 200 πυροσβέστες στο σημείο

Οι περιοχές Τεμένια, Προδρόμι, Σκάφη, Άνυδροι, Ασφενδιλές, Αχλαδιακές, Άη Γιάννης, τα ορεινά της Παλαιόχωρας, Αρμός, Αζωγυρές, είναι περιοχές που ορίζουν το μέτωπο της φωτιάς
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περιορισμένη με διάσπαρτες εστίες είναι η φωτιά στα Χανιά, ωστόσο παραμένει σε πλήρη εξέλιξη με τους πυροσβέστες να δίνουν πραγματική μάχη για να καταφέρουν να τη θέσουν υπό έλεγχο. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (26.7.2025) στην περιοχή Τεμένια του δήμου Καντάνου και Σελίνου στα Χανιά.

Η φωτιά έχει περιοριστεί, όμως θέλει δουλειά ακόμα για να ελεγχθεί πλήρως και να σβηστεί.

Πάνω από 200 πυροσβέστες με 40 οχήματα, μονάδες ΕΜΟΔΕ, έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Η ένταση του ανέμου έχει μειωθεί, όμως ακόμα υπάρχουν ριπές, που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, ενημέρωσε το συντονιστικό κέντρο το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δύο ελικόπτερα συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις ενώ όλο το βράδυ κάτοικοι χωριών, οικισμών και της ευρύτερης περιοχής δίνουν τον δικό τους αγώνα για να σώσουν ό,τι μπορούσαν από τις περιουσίες τους που απειλήθηκαν και εν μέρει ακόμη απειλούνται.

Πλήρης εικόνα της καταστροφής δεν υπάρχει ακόμα και οι επτά οικισμοί που από χθες εκκενώθηκαν βρίσκονται σε επιφυλακή.

Οι φλόγες προκάλεσαν καταστροφή τεσσάρων σπιτιών και εκκλησίας, ενώ κάηκαν επίσης οχήματα, ελαιώνες, κυψέλες, αιγοπρόβατα και καταστράφηκαν στάνες.

Οι περιοχές Τεμένια, Προδρόμι, Σκάφη, Άνυδροι, Ασφενδιλές, Αχλαδιακές, Άη Γιάννης, τα ορεινά της Παλαιόχωρας, Αρμός, Αζωγυρές, είναι περιοχές που ορίζουν το μέτωπο της φωτιάς.

Η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί σε κάποιες περιοχές λόγω καταστροφών στα δίκτυα. Στη σχολική μονάδα της Παλαιόχωρας, στο κτήριο του Γυμνασίου φιλοξενούνται κάτοικοι που χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ τις δυνάμεις αυτές συνδράμουν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες η αυτοδιοίκηση και ιδιώτες.

Κάηκαν αγροτικές και δασικές εκτάσεις και αντιπεριφεριάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Τσαπάκος είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ πως μικρές εστίες που υπάρχουν ακόμα είναι επικίνδυνες, μπορεί να υπάρξουν σοβαρές αναζωπυρώσεις.

Αργότερα σήμερα θα γίνουν έλεγχοι και θα υπάρξει ο πρώτος απολογισμός των καταστροφών. Δυνάμεις της της πυροσβεστικής παραμένουν στα μέτωπα, μάχονται όπου υπάρχουν φλόγες, σε πολύ δύσκολη μορφολογικά περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηράκλειο: Από τον παιδικό έρωτα και τα 4 παιδιά, στους καβγάδες και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της 28χρονης
Παντρεύτηκαν το 2027 και έναν χρόνο μετά απέκτησαν το πρώτο τους παιδί - Πλέον η 28χρονη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ ενώ ο 30χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος της
Ζευγάρι
Ιδιοκτήτες πολυκατοικίας τσακώνονται γιατί δεν θέλουν να γίνει το ημιυπόγειο διαμερίσματα Airbnb
Έντονη δικαστική διαμάχη έχει ξεσπάσει, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν από το δικαστήριο την άμεση παύση της λειτουργίας των οκτώ διαμερισμάτων ως βραχυχρόνιας μίσθωσης
Κλειδοθήκες διαμερισμάτων Airbnb στην Αθήνα. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
«Ο 70χρονος έχει εκτεθεί σε θετικό κρούσμα, αλλά δεν νοσεί από χανταϊό – Βρίσκεται σε μονάδα αρνητικής πίεσης στο Αττικόν» δήλωσε ο Βασιλακόπουλος
«Δεν έχει καμιά σχέση ο κορονοϊός με τον χανταϊό, δεν υπάρχει καμιά σύγκριση», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού