Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στη Δαδιά: Καίει για έκτη μέρα η πυρκαγιά – Μάχη στα νοτιοδυτικά

Φωτιά στη Δαδιά: Καίει για έκτη μέρα η πυρκαγιά – Μάχη στα νοτιοδυτικά

Για έκτη συνεχόμενη μέρα καίει η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς, αν και η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Έβρο. Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής επικεντρώνονται στα νοτιοδυτικά για να σώσουν τη ζώνη Α1 – τη ζώνη «απόλυτης προστασίας».

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το πρωί ξεκίνησαν να επιχειρούν εκ νέου στη φωτιά στον Έβρο τα εναέρια μέσα και δη ένα Μι8, 2 Τρακτορες, 2 Erickson, 2 PZL. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εστιάζουν τις τελευταίες ώρες στο νοτιοδυτικό μέτωπο.

Η περιοχή είναι δύσβατη με αποτέλεσμα τα μηχανήματα του στρατού να μην μπορούν να συνεισφέρουν σε όλο μήκος της περιοχής στο έργο της πυροσβεστικής.

Ο καιρός είναι αρκετά καλός, ενώ υπενθυμίζεται πως το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκε και σύντομη βροχή, που όμως δεν κατάφερε δυστυχώς να ανακόψει την πορεία της φωτιάς.

Στα βορειοανατολικά στο μέτωπο προς Λυκόφως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καθώς οι πυροσβέστες καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά πριν την εθνική οδό.

Στα νοτιοανατολικά στο μέτωπο της Λευκίμμης, λειτούργησαν με επιτυχίες τα χωματουργικά έργα και οι αντιπυρικές ζώνες. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες και δεν υπάρχει ανησυχία.

Το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή παραμένει η Ζώνη Α1 – τη ζώνη «απόλυτης προστασίας» του δάσους της Δαδιάς στα νοτιοδυτικά, όπου και επικεντρώνονται οι προσπάθειες για την προστασία της περιοχής.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν εικόνες και βίντεο από τις επιχειρήσεις του Στρατού και της Πυροσβεστικής στη Δαδιά στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, παροχή βοήθειας στους ηλικιωμένους της και φυσικά στη πυρόσβεση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις