Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Φωτιά στη Φυλή: Εικόνες καταστροφής από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Φωτιά στη Φυλή: Εικόνες καταστροφής από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Τραγικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Χασιάς με τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στη Φυλή να καίει τα πάντα στο περασμά της.

Οι κάτοικοι της Χασιάς είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη από το μένος της πύρινης λαίλαπας… Σπίτια και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να εμποδίσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς. 

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Χασιάς προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού, ενώ απειλήθηκε και ο ιερός ναός. Η πύρινη λαίλαπα καίει στο βουνό και κατευθύνεται προς το Μενίδι.

Εστάλη μάλιστα μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής Αγιος Ιωάννης Ρώσος Ντάρδιζα να αποκαμακρυνθούν με κατεύθυνση προς το κέντρο του Μενιδίου. 

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου έχουν απεγκλωβιστεί από την περιοχή περίπου 90 άτομα. Μάλιστα μοναχές και προσκυνητές που ήταν στη Μονή Κλειστών απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο. Αστυνομικοί μάλιστα τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια απομάκρυνσης πολιτών από τα πύρινα μέτωπα.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί και το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Η φωτιά κατευθύνεται προς το Μενίδι

Η φωτιά που ξεκίνησε από τη Μονή Κλειστών έφτασε σε κατοικημένες περιοχές και έχουν καεί σπίτια αλλά και επιχειρήσεις. Στάλθηκαν μάλιστα μηνύματα από το 112 στους κατοίκους να απομακρυνθούν από κάποιες περιοχές. 

Στις 15:45 εστάλη μήνυμα 112 το οποίο αναφέρει:

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στάλθηκε νέο μήνυμα 112 στους κατοίκους των περιοχών Άνω Λιοσίων, Γεννηματά και Κανάλας να εκκενώσουν νότια προς Λιόσια.

 

Μιλώντας νωρίτερα στο newsit.gr ο γ.γ. Δήμου Φυλής, Αργύρης Αργυρόπουλος είπε ότι ο Δήμος, η Πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ και η αστυνομία αναζητούν διαρκώς ανθρώπους μήπως υπάρχουν στις περιοχές αυτές να τους απομακρύνουν.

Το Δημαρχείο ‘Ανω Λιοσίων οργανώνεται από τη δημοτική Αρχή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν ανάγκη φιλοξενίας λόγω της φωτιάς. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Φυλής, έχει οργανωθεί ομάδα για να υποδέχεται όσους έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους λόγω της εκκένωσης και δεν έχουν πού να πάνε.

 «Παρακαλούνται οι κάτοικοι της Φυλής που λόγω της εκκένωσης έχουν ανάγκη φιλοξενίας, να μεταβαίνουν στο Δημαρχείο ‘Ανω Λιοσίων, όπου έχει οργανωθεί ομάδα υποδοχής», αναφέρει συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Λόγω της μεγάλης φωτιάς στη Φυλή η αστυνομία προχώρησε σε αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, οι οποίες έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων:

-Από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Θρασυβούλου

-Από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και περιφερειακής Αγ. Κυπριανού

-Από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Σκαλκώτα

Αντίθετα, διεκόπη η κυκλοφορία στην λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζει να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:

-Στην λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα

-Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου

-Από την πλατεία Φυλής

-Από την Toyota (λόφος Κύριλλου)

-Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις