Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στη Λακωνία: Αναζωπύρωση στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Λευκόχωμα – Δαφνί

Φωτιά στη Λακωνία: Αναζωπύρωση στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Λευκόχωμα – Δαφνί

Σοβαρή αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής στη φωτιά στη Λακωνία στην περιοχή Λευκόχωμα – Δαφνί.

Το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Λευκόχωρα – Δαφνί στη Λακωνία ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη και συνεχίζει και καίει στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Το βράδυ της Πέμπτης πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας προσπαθούσαν να σβήσουν και τις μικρές εστίες, ώστε να περιορίσουν την πιθανότητα αναζωπύρωσης.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συντονιστικό, στο δημοτικό κατάστημα του Δαφνίου, υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, τον διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας κ. Γόντικα τον αστυνομικό διευθυντή κ. Τσιγαριδη , τον δήμαρχο Ευρωτα κ. Βερδο και άλλους φορείς όπου έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης ενώ συζητήθηκαν και οι δυσμενείς πυρομετεωρολογικες συνθήκες, που θα επικρατήσουν στην Πελοπόννησο τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά στην Λακωνία, που καίει από την Τετάρτη, έχει κάνει στάχτη περίπου 3.500 με 4.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, με σημαντικές ζημιές κυρίως σε ελαιόδεντρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις