Τετάρτη, 22 Μαΐ
26oC Αθήνα

Φωτιά στη Ρόδο: Μάχη στο Γεννάδι να μην μπουν οι φλόγες – Κλείνουν δρόμοι, ποιες περιοχές εκκενώθηκαν

Φωτιά στη Ρόδο: Μάχη στο Γεννάδι να μην μπουν οι φλόγες – Κλείνουν δρόμοι, ποιες περιοχές εκκενώθηκαν
Φωτογραφία Intime

Σε πλήρη αναστάτωση βρίσκεται το νησί της Ρόδου εδώ και μια εβδομάδα, καθώς σήμερα Τρίτη (25.7.2023) είναι η 8η συνεχόμενη ημέρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τη φωτιά που έχει κατακάψει χιλιάδες στρέμματα και συνεχίζει την επέλασή της.

Λόγω της επέλασης της φωτιάς τα τελευταία 24ωρα, η Ρόδος καλείται να αντιμετωπίσει και μια σειρά άλλων προβλημάτων που προκύπτουν από τις φλόγες και τις τιτάνιες προσπάθειες της πυροσβεστικές για να τις περιορίσει.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, η φωτιά έχει προκαλέσει προβλήματα και στο οδικό δίκτυο της Ρόδου από το Γεννάδι έως την Πυλώνα. Γι’ αυτό και όσοι θέλουν να πάνε από τη νότια Ρόδο στο κέντρο της πόλης και αντίστροφα, θα πρέπει να ακολουθήσουν την εξής διαδρομή: Από Γεννάδι, προς Βάτι, Απολακκιά, Μονόλιθο, Σιάνα, Κρητηνία, Καλαβάρδα, Σορωνή, Θεολόγο, Παραδείσι, Κρεμαστή, Ιαλυσό.

Το Γεννάδι βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό από τη φωτιά και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά από το να φτάσει και να κάψει σπίτια. Άλλωστε, νωρίτερα στην περιοχή είχε σταλεί μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Λίνδο.

Το μήνυμα του 112:

Το βίντεο από την περιοχή είναι χαρακτηριστικό:

Η φωτιά έχει κάψει σπίτια στη Ρόδο και η αγωνία κορυφώνεται για τις αναζωπυρώσεις που έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στο νησί. Εκτός από το Γεννάδι, έχει αποφασιστεί και η εκκένωση του χωριού Βάτι αλλά και του χωριού Λαχανιά και της τουριστικής περιοχής Πλημμύρι.

Οι φλόγες στη Μαλώνα / Πηγή: rodiaki.gr

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στη Ρόδο επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με ακόμα 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις