Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Φωτιά στη Ρόδο: Τα ελάφια κατέβηκαν στα χωριά και βρήκαν καταφύγιο σε αυλές σπιτιών για να σωθούν

Φωτιά στη Ρόδο: Τα ελάφια κατέβηκαν στα χωριά και βρήκαν καταφύγιο σε αυλές σπιτιών για να σωθούν

Θύματα της τεράστιας φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Ρόδο και κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της είναι και τα ζώα που ζουν εκεί, όπως τα περίφημα ελάφια που αποτελούν σύμβολα του νησιού.

Πολλά ελάφια δυστυχώς κάηκαν σε διάφορες περιοχές της Ρόδου από την τεράστια φωτιά και άλλα παλεύουν να γλιτώσουν από τις φλόγες όπως μπορούν.

Κάποια ελάφια εγκατέλειψαν έντρομα και πανικόβλητα περιοχές που καίγονταν και κατέβηκαν σε χωριά της Ρόδου για να σωθούν από τη φωτιά.

Ορισμένα ελάφια μάλιστα, βρήκαν καταφύγια σε αυλές σπιτιών. Τα δύστυχα ζώα ψάχνουν παράλληλα και για τροφή, αλλά και νερό για να επιβιώσουν.

Η σελίδα στο Facebook Ρόδος Νέα έκανε έκκληση στον κόσμο του νησιού να βοηθήσει τα ελάφια και να τους δώσει τροφή και νερό.

Αναλυτικά στην ανάρτηση τονιζόταν:

«Θερμή παράκληση σε όσους μένουν σε χωριά.. Τα Ελαφάκια μας έχουν κατέβει στα χωριά είτε για να βρουν τροφή είτε για να γλιτώσουν τον όλεθρο. Έρχονται στις αυλές σας. Βγάλτε μεγάλα δοχεία με νερό και αφήστε καρότα μήλα ακόμη και καλαμπόκι αν σας βρίσκεται. Τους στέρησαν το σπίτι ας μην τους στερήσουμε το νερό και την τροφή».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις